Naujienos

Ieškomas būstas pabėgėliams

Savininkai taip pat gali kreiptis į Reino miestą su pasiūlymais.

Rheine. Reino miestas ruošiasi priimti pabėgėlius iš Ukrainos. Šiuo metu labiausiai reikia būsto. Miesto administracija kol kas negali pasakyti, kiek žmonių iš Ukrainos laukiama Reine. “Deja, nežinome, kiek pabėgėlių galime tikėtis. Tačiau mums rūpi, kad būtume pasirengę, kai pas mus atvyks pabėgėliai”, – aiškina meras Dr. Peteris Lüttmannas. Vien per pastarąsias dvi dienas buvo paskelbta, kad daugiau kaip 30 žmonių iš krizės zonos iš pradžių priims draugai ir giminaičiai Reine. Numatoma, kad be savivaldybės pajėgumų reikės papildomų gyvenamųjų patalpų.

“Savininkai, kurie norėtų suteikti gyvenamąjį plotą pabėgėliams iš Ukrainos, gali kreiptis į Reino miestą. Šiuo metu renkami atitinkami pasiūlymai, o prireikus tarpininkaujama”, – aiškina miesto administracija šiandien paskelbtame kreipimesi. Visi, norintys išnuomoti būstą pabėgėliams, gali kreiptis į Reino miestą el. paštu (. Pasiūlymus dėl apgyvendinimo taip pat galima registruoti karštąja telefono linija 05971 939-990 (pirmadieniais-ketvirtadieniais 9-16 val. ir penktadieniais 9-12 val.).

Tačiau, kaip skubiai prašo Šteinfurto apygardos administratorius Dr. Martinas Sommeris ir apygardos prezidentė Dr. Dorothee Feller, “reikėtų susilaikyti nuo savo ir iš dalies privačios paramos veiklos ir pagalbos iniciatyvų, susijusių su pabėgėlių rinkimu ir savarankišku apgyvendinimu”. Daugelio pagalbininkų asmeninis įsipareigojimas yra sveikintinas, tačiau dėl jo nei pagalbininkai, nei pabėgėliai neturi kelti sau papildomo pavojaus. “Esant dabartinei krizinei situacijai, reikalingas koordinuotas, planingas ir, svarbiausia, suderintas požiūris, kurį centralizuotai kontroliuoja Miunsterio apygardos valdžia”, – tęsė Sommeris. “Todėl dar svarbiau, kad pagalbos pasiūlymai taip pat būtų centralizuotai koordinuojami ir sujungiami Reine, kad būtų galima kuo geriau pasirūpinti žmonėmis, atvykstančiais pas mus iš Ukrainos”, – tokio požiūrio būtinybę pabrėžia ir Reino seniūnas Raimundas Gausmannas. Šiuo metu ypač skubiai reikia aukų, kad pagalbos organizacijos galėtų skubiai suteikti pagalbą vietoje. Nuotrauka: Tagesschau.de