Naujienos

“Mes pasiūlėme savo paramą

Miestų partnerystės skatinimo asociacijos informacinis laiškas

Miestų susigiminiavusių miestų asociacijos pirmininkas Reineris Wellmannas siunčia informacinį laišką asociacijos nariams.

“Gerbiami miestų partnerystės asociacijos nariai.

Šiais neramiais laikais sunku rasti tinkamus žodžius, kuriais būtų galima pradėti. Nuo praėjusio ketvirtadienio visi galvojo apie siaubingą žinią apie Rusijos agresyvų karą. Šie renginiai taip pat parodo, kaip glaudžiai mes, susitikimų organizatoriai ir kontaktų tarpininkai, esame susiję su dabartiniais įvykiais. Mūsų miesto partnerio Trakų gyventojai daug emocingiau suvokia įvykius. Viena vertus, dėl to, kad Baltijos šalys visada labai atidžiai stebėjo, kaip Kremlius veikia jų įtakos zonoje nuo tada, kai jos taikiai atgavo nepriklausomybę. Kita vertus, praėjusią vasarą vykdytas tikslinis pabėgėlių gabenimas iš Baltarusijos jau buvo interpretuojamas kaip hibridinio karo forma. Trakai jau daugelį metų yra susigiminiavę su Ukrainos miestais Lužku ir Ivano-Frankivsku. Norėtume paremti šią Trakų pagalbą dviem tiesiogiai nukentėjusiems miestams.

Mes pasiūlėme paramą savo partneriams Trakuose ir vietos valdžiai. Ji turėtų būti tikslinga ir veiksminga. Galbūt kviesime aukoti. Šiuo metu derinimas vyksta bendradarbiaujant su Reino miestu. Kai tik gausime atsakymą iš mūsų dvynių miesto, pradėsime veikti. Labai džiaugsimės Dvynių asociacijos narių parama bet kokia forma. Išsamią informaciją paskelbsime “Münsterländische Volkszeitung”.

Valdyba posėdžiavo likus trims dienoms iki karo pradžios. Buvome geros nuotaikos – ir nusprendėme keletą dalykų, apie kuriuos norėčiau jus informuoti.

  1. Visuotinį susirinkimą, kuris pagal įstatus iš tikrųjų turėjo įvykti kovo mėnesį, dabar atidėjome iki gegužės 6 d. Jau 18 val. susitiksime Portugalijos laisvalaikio centre Stoverner Straße gatvėje. Susitikimą paankstinome, kad būtų pakankamai laiko diskusijoms ir keitimuisi idėjomis. Dabar užsirašykite datą. Kvietimas su darbotvarke jums bus išsiųstas balandžio pabaigoje.
  2. Nusprendėme atgaivinti populiarius “Miestų dvynių draugų” susitikimus. Pirmasis šių metų susitikimas vyks kovo 16 d. 10 val. Bönekerskapelle kavinėje. Rezervavome sau kambarį kairėje pastato dalyje. Vietų skaičius ribotas, todėl prašome registruotis tel. 05971/939221 arba el. paštu heike.. Jei dalyvių bus daugiau, nei galėsime sutalpinti, surasime tinkamą vietą.
  3. Norime vėl dalyvauti renginyje “Borne op z`n Best” Data: 2022 m. balandžio 22 d., sekmadienis. Naudosime autobusą. Daugiau informacijos bus pateikta vėliau.
  4. Birželio pradžioje, birželio 3-5 d., taip pat pasiūlysime kelionę į Rožių šventę Bernburge. Kelionė autobusu kainuoja 40 eurų asmeniui, nakvynė dviviečiame kambaryje – apie 85 eurus už naktį. Be festivalio lankymo, į programą taip pat bus įtrauktos ekskursijos ir ekskursijos po lankytinas vietas. Registruotis galima pas Heike Born tel. 05971/939221 arba el. paštu .
  5. Engelberto Nagelschmidto kelionė dviračiu į Bernburgą, kur vyko Rožių šventė, buvo greitai užimta. Su dviratininkais susitiksime Bernburge per miesto šventę ir mielai parvešime sportiškus mūsų miesto ambasadorius autobusu atgal į mūsų miestą.

Galiausiai norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į labai įdomų informacinį renginį, kuris vyks kovo 8 d. (antradienį) 19.00 val. gimnazijos “Dionysianum” forume. Ilgametis Vokietijos ambasados Maskvoje karinis atašė, brigados generolas (ats.) Reineris Schwalbas (Reiner Schwalb) kalbės tema “Rusija – prieštaravimų kupina šalis”. Organizatorius – mūsų bendradarbiavimo partneris, Saugumo politikos draugijos Reino skyrius. Atsižvelgiant į dabartinius įvykius, šis renginys tikrai turėtų būti labai įdomi informacinė galimybė.

Manau, kad šiais jaudinančiais laikais mūsų tinklalapio logotipas su pavadinimu “friendsineurope” įgijo išskirtinę reikšmę. Viso to negalėjome numatyti, kai praėjusiais metais kartu su komunikacijos agentūra “expectmore” ruošėmės renginiui. Norėčiau rekomenduoti retkarčiais pažvelgti į www.friendsineurope.com. Jame teikiame naujausią informaciją apie tai, kas vyksta mūsų miestuose partneriuose. Ypač dabar, šioje išskirtinėje istorinėje situacijoje.

Linkiu jums kuo geriausios kloties šiais itin įtemptais laikais. Ir nieko daugiau nenorėčiau, kaip tik kad kitą Dvynių asociacijos naujienlaiškį galėčiau išsiųsti gražesnėmis ir viltingesnėmis aplinkybėmis.