Naujienos

Karas Ukrainoje – Rheine helps

Rheine. “Padėtis Ukrainoje dramatiška, humanitarinė pagalba šiuo metu yra labai svarbi”, – šiandien aiškino patarėjas Raimundas Gausmannas. Mokyklų, socialinių reikalų, migracijos ir integracijos departamente sudaryta vidaus krizių grupė, kuri rūpinasi žmonių iš Ukrainos apgyvendinimu ir socialine parama, koordinuoja pagalbos ir aukų pasiūlymus.

“Reine esame pasirengę priimti pabėgėlius”, – aiškina Raimundas Gausmannas. Šiuo metu galima greitai ir be biurokratinių kliūčių apgyvendinti 50 žmonių, o Reino miestas šiuo metu įdarbina dar daugiau žmonių. Federalinė vyriausybė ir federalinės žemės vis dar aiškinasi, kokiu mastu pabėgėliai bus priimami ir paskirstomi centralizuotai. Miestų ir savivaldybių asociacija tikisi, kad konkrečią informaciją savivaldybės gaus per šią savaitę. “Tačiau taip pat manome, kad daug žmonių iš Ukrainos ieško kontaktų su Vokietijoje gyvenančiais giminaičiais ir draugais ir tokiu būdu atvyksta į miestus. Taip yra ir Reine”.

Siekdamas koordinuoti pagalbos pasiūlymus ir užklausas, Reino miestas įsteigė centrinę pagalbos liniją. Pirmadieniais-ketvirtadieniais nuo 9 iki 16 val. ir penktadieniais nuo 9 iki 12 val. žmonės, galintys pasiūlyti butą ar kambarį arba norintys paaukoti, gali skambinti telefonu 05971 939-990 arba rašyti el. paštu . Reino miestas suderins pasiūlą ir paklausą. Karštąja linija taip pat gali naudotis artimieji, o iškilus techniniams klausimams, ji nukreipia juos pas atsakingus savivaldybių kontaktinius asmenis arba į konsultacinius centrus.

“Taip pat naudojamės plačiu įsipareigojusių institucijų, integracijos tarybos, konsultacinių centrų, nepriklausomų paslaugų teikėjų, bažnyčių ir religinių bendruomenių bei asociacijų aljansu”, – toliau aiškina Gausmannas. Šiandien, pirmadienį, jo komanda pakvietė žmones į internetinį susitikimą, kuriame bus galima susipažinti su pagalbos pasiūlymais, ir netrukus svetainėje www.rheine.de paskelbs daugiau informacijos. “2015 m. Reinas dar kartą parodė solidarumą ir įsipareigojimą priimti pabėgėlius bendradarbiaujant pagrindiniam ir savanoriškam sektoriams. Džiaugiuosi, kad turime šį pagrindą ir galime juo remtis”, – užbaigė Gausmannas.