Naujienos

“Kelionės visiems” Bernburgo jaunimo nakvynės namams

Nuotraukoje (iš kairės): Paulas Kolleris, Bernburgo (Zalė) mero pavaduotojas, Dr. Jürgenas Ude, Saksonijos-Anhalto ekonomikos, turizmo, žemės ūkio ir miškininkystės ministerijos valstybės sekretorius, Patricas Rödigeris, Bernburgo jaunimo nakvynės namų direktorius.

Saksonijos-Anhalto žemės ūkio reikalų valstybės sekretorius Dr. Jürgenas Ude įteikė sertifikavimo sertifikatą Bernburgo jaunimo nakvynės namų vadovui Patrickui Rödigeriui, kuris dalyvavo visoje šalyje vykdomame projekte “Kelionės visiems”.

“Bernburgas, kaip buvęs gyvenamasis miestas, savo lankytojams siūlo daugybę galimybių, dėl kurių visada verta keliauti”, – sakė valstybės sekretorius dr. Ude. Be Bernburgo pilies, dar vadinamos “Anhalto karūna”, Bernburgas, be kita ko, išsiskiria savo “Žemutinės Zalės slėnio” gamtos parku, istoriniu miesto centru ir aktyviu miesto gyvenimu. “Kiekvienas turėtų turėti galimybę susipažinti su regiono istorine, kultūrine ir kraštovaizdžio įvairove. Žmonės su negalia ar specialiaisiais poreikiais taip pat turėtų turėti galimybę neribotai lankytis mūsų populiariame atostogų regione. Prieinamumas yra pagrindinė kokybės savybė, kuri padidina atostogų komfortą visiems svečiams”, – tęsė valstybės sekretorius Dr. Ude.

Praėjusiais metais Bernburgui (Saale) buvo suteiktas “1-osios Saksonijos-Anhalto turizmo vietovės be kliūčių” titulas. Būtina sąlyga buvo nustatytas ne mažiau kaip devynių sertifikuotų įstaigų skaičius, kuris sudaro pagrindinę tikslinėms grupėms tinkamų atostogų pasiūlymų sistemą. Tarp jų – Bernburgo jaunimo nakvynės namai, kurie, kaip savivaldybės įstaiga, jau antrą kartą atitinka projekto kokybės standartus. Be kita ko, jaunimo nakvynės namuose įrengti įėjimai be laiptelių, plačios durys, didelės judėjimo erdvės, neįgaliesiems skirti kambariai su tualetais.