Naujienos

Reino miesto tarybos parlamentinės frakcijos solidarizuojasi su Ukrainos žmonėmis ir pareiškia norą priimti pabėgėlius

Rusijos karinis išpuolis prieš Ukrainą sukrėtė mus visus. Karas prieš Ukrainos žmones yra tarptautinės teisės pažeidimas ir pasikėsinimas į ukrainiečių apsisprendimo teisę. Rusijos invazija Ukrainai neša kančias ir mirtį. Šis karas vyksta prie pat mūsų sienos ir kelia tiesioginę grėsmę ir mums. Daug Ukrainos piliečių iš karo zonos bėga į Europos Sąjungą. Be to, visame pasaulyje vyksta pabėgėlių judėjimas iš karo ir krizių zonų. Ukrainos pabėgėlių – be bendros apsaugos ieškančių asmenų padėties – taip pat galima tikėtis ir Vokietijos savivaldybėse. Esame pasirengę nesudėtingai ir solidariai priimti pabėgėlius ir suteikti jiems apsaugą Reine. Reino miestas išplės šiam tikslui galimus pajėgumus. Esame pasirengę priimti ir esame imlūs. Reine veikia atsidavusi ir naudinga pabėgėlių paramos sistema, kurią norime aktyviai remti.

Palaikome Europos vėliavos iškėlimą priešais rotušę kaip solidarumo Ukrainai ženklą ir remiame šeštadienį 18.30 val. vyksiančius mitingus už taiką Ukrainoje Borneplatz aikštėje.

Parlamento frakcijų pirmininkai

Andree Hachmann (CDU) Dominik Bems (SPD), Silke Friedrich (Bündnis 90/Die Grünen), Detlef Brunsch (FDP), Rainer Ortel (UWG Rheine), Annette Floyd-Wenke (Die Linke) ir Detlef Weßling (BfR).