Naujienos

Šeimos vakaras ir dirbtuvės vaikams

Programa visai šeimai ir kūrybinės dirbtuvės vaikams sužadins apetitą vasario mėnesį iš naujo atrasti dvi savivaldybės muziejų vietas. Viskas prasidės vasario 19 d., šeštadienį, 18.00 val., šeimyniniu druskos dirbtuvių vakaru. Tamsiuoju paros metu, pasišviesdami savo atsineštais žibintuvėliais, leisitės į pažintinę ekskursiją, kurios metu aplankysite originalias druskos virimo krosnis ir senąsias druskos saugyklas, esančias druskos virimo ceche. Per bendrą ekskursiją (ne daugiau kaip 15 dalyvių) muziejaus gidas taip pat atskleis druskos gamybos paslaptis lauko teritorijoje. Vėliau visi šeimos nariai gali aktyviai dalyvauti druskos dirbtuvėse ir patys pasigaminti druskos iš originalaus sūrymo mažose keptuvėse. Galiausiai druska bus patraukliai supakuota ir parsinešta namo kaip suvenyras arba vartojimui.

Vasario 25 d., penktadienį, 15-17 val. muziejuje Kloster Kloster Bentlage vyks kūrybinės dirbtuvės vaikams nuo 6 iki 10 metų. Šį kartą, atsižvelgiant į “kvailą” sezoną, kalbama apie karnavalines kaukes. Muziejaus palėpėje vaikai galės dirbti su muziejaus edukatore Aleksandra Dolezych ir susikurti kaukę, kuri gali atrodyti gražiai arba baisiai, kaip tik nori. Bus naudojamos tokios medžiagos kaip akriliniai dažai, aliejinės kreidelės, krepinis ir permatomas popierius. Prieš praktinį darbą visi kartu apžiūrės ypatingą paveikslą Vestfalio galerijoje: jis vadinasi “Kaukės” ir buvo nutapytas dailininko Hermanno Stennerio prieš daugiau nei šimtą metų.

Į abu renginius būtina registruotis tel. 05971 – 920610. Vienam dalyviui tai kainuoja 3 eurus. Privaloma dėvėti medicininę kaukę arba FFP 2 kaukę, o suaugusieji, įeidami į Salzsiedehaus arba Kloster Bentlage, turi pateikti 2G pažymėjimą.