Naujienos

# Pavogta atmintis

BERNBURGAS. Nuo vasario 26 d. Memorialas nacių eutanazijos aukoms atminti kartu su Arolseno archyvu pristato parodą #Pavogta atmintis. Šioje Arolseno archyvo parodoje daugiausia dėmesio skiriama tam, kaip žmonės elgėsi su savo “daiktais” – asmeniniais daiktais, kuriuos jie buvo priversti atiduoti, kai buvo įkalinti koncentracijos stovykloje.

Parodoje po atviru dangumi daugiausia dėmesio skiriama buvusių savininkų ar jų giminaičių paieškoms. Be to, vaizdo portretus apie gyvenimo istorijas ir prisiminimus galima peržiūrėti per programėlę #StolenMemory. Be to, Arolseno archyvas svetainėje www.stolenmemory.org siūlo įvairią informacinę medžiagą – nuo internetinių istorijų iki animuotų vaizdo įrašų apie atskiras biografijas.

Parodą iki kovo 16 d. kasdien nuo 10 iki 17 val. galima aplankyti Karlsplatz esančiame Steinbrücke.

Arolseno archyvai yra tarptautinis nacių persekiojimo centras, kuriame sukauptas išsamiausias pasaulyje archyvas apie nacionalsocializmo aukas ir išgyvenusius asmenis. Kolekcija, kurioje yra nuorodos į maždaug 17,5 mln. žmonių, yra įtraukta į UNESCO pasaulio dokumentinį paveldą. Jame saugomi dokumentai apie įvairias nacių režimo aukų grupes ir yra svarbus žinių šaltinis šiandienos visuomenei. www.arolsen-archives.org

Nuoroda į paveikslėlį: Nuotrauka: arolsen-archives