Naujienos

Teikite paraiškas 2022 m. kultūros premijai gauti jau dabar

Falkenhofas – Reino miesto branduolys. Tradiciškai čia įteikiama kultūros premija. Miestas prašo pateikti pasiūlymų. Gerd Cosse nuotrauka

Reino miesto kultūros premija teikiama nuo 1979 m. Iš viso 2 500 eurų vertės premija skiriama žmonėms, kurie išskirtiniu būdu skatina, remia, pagyvina ar formuoja mūsų miesto kultūrinį gyvenimą. Taip gali būti visose kultūros srityse, pavyzdžiui, literatūros, scenos ar vaizduojamojo meno, muzikos, šokio, taip pat vietos istorijos ir papročių išsaugojimo srityse.

Reino miesto kultūros komitetas sprendimą dėl kultūros apdovanojimo gavėjų priims kitame posėdyje, kuris turėtų įvykti kovo mėnesį. Todėl visi mūsų miesto gyventojai iki vasario 28 d. dar gali siųsti savo pasiūlymus Reino miesto kultūros tarnybai. Žinoma, pasiūlyme turėtų būti ne tik nurodytas galimo apdovanojimo laimėtojo vardas ir pavardė, bet ir priežastis, kodėl būtent šis asmuo ar grupė turėtų gauti apdovanojimą. Taip pat svarbu, kad siūlomi asmenys ar grupės savo kultūriniais pasiekimais ar asmeniu būtų susiję su Reine.

Pasiūlymus dabar galima siųsti Reino miestui, Kulturservice, Klosterstr. 14, 48431 Rheine, el. paštas: . Daugiau informacijos apie Kultūros premiją ir galiojančias gaires taip pat galima rasti interneto svetainėje www.rheine.de – raktažodis: Kultūros premija.