Naujienos

Teikite paraiškas 2022 m. kultūros apdovanojimui gauti jau dabar

Falkenhofas – Reino miesto branduolys. Čia tradiciškai įteikiama kultūros premija. Miestas prašo teikti pasiūlymus. Nuotr: Gerd Cosse

Nuo 1979 m. Reino miesto kultūros premija skolinama. Premija, kuriai skiriama 2 500 eurų, pagerbiami žmonės, kurie skatina, remia, gaivina ar išskirtinai formuoja mūsų miesto kultūrinį gyvenimą. Tai gali būti visose kultūros srityse, pavyzdžiui, literatūros, scenos ar vaizduojamojo meno, muzikos, šokio, taip pat vietos istorijos ir papročių išsaugojimo.

Kas gaus kultūros kainą, nuspręs Reino miesto kultūros komitetas kitame posėdyje, kuris tikriausiai įvyks kovo mėnesį. Todėl visi mūsų miesto gyventojai iki vasario 28 d. dar gali siųsti savo pasiūlymus Reino miesto kultūros tarnybai. Pasiūlyme, žinoma, turėtų būti ne tik potencialaus premijos laureato vardas ir pavardė, bet ir pagrindimas, kodėl būtent šis asmuo ar grupė turėtų gauti premiją. Taip pat svarbu, kad siūlomi asmenys ar grupės savo kultūrine veikla arba savo asmeniu būtų susiję su Reinu.

Pasiūlymus galima nedelsiant siųsti adresu: Rheine City, Kulturservice, Klosterstr. 14, 48431 Rheine, el. paštas: . Daugiau informacijos apie Kultūros premiją ir galiojančias gaires taip pat galima rasti interneto svetainėje www.rheine.de – raktažodis: Kultūros premija.