Naujienos

Geriau informuoti su friendsineurope.com

Dvynių miestai: Skaitmeniniai tinklai atveria daug naujų galimybių.

RHEINE. Reino miestas kartu su miestais dvyniais Bernburgu, Borne, Leiria ir Trakais atveria naujas skaitmeninių tinklų kūrimo galimybes. Interneto svetainėje www.friendsineurope.com penkių miestų gyventojai turi galimybę daugiau sužinoti vieni apie kitus. Vertimo paslaugos padeda užtikrinti, kad kalba nebūtų kliūtis. Sausio 26 d., trečiadienį, meras Dr. Peteris Lüttmannas ir susigiminiavusių miestų merai per vaizdo konferenciją pristatė interneto svetainę plačiajai visuomenei ir iš tolo šampano taure pagerbė šio ambicingo projekto sėkmę.

Friendsineurope.com praktiškai atsirado dėl apribojimų, kurie dvejus metus buvo taikomi dėl “Corona” pandemijos. Kadangi beveik visus susitikimus teko atšaukti, Reino miestų susigiminiavusių miestų asociacijos valdyba sugalvojo informaciją apie svarbius įvykius susigiminiavusiuose miestuose skelbti skaitmeninėje platformoje, taip ne tik sudarant galimybę visiems lengvai susipažinti su informacija apie tai, kas vyksta, bet ir įtvirtinant abipusį susidomėjimą. “Net jei, pavyzdžiui, negalėjome susitikti ir turėjome visiškai nutraukti jaunimo mainus, norėjome bent jau užtikrinti, kad kiekvienas gyventojas galėtų sužinoti apie svarbius susigiminiavusių miestų dalykus”, – aiškino Reino miestų susigiminiavimo asociacijos pirmininkas Reineris Wellmannas. Po pristatymo projektas sulaukė entuziastingo pritarimo ir miestuose dvyniuose, nes jis suteikia daug naujų galimybių. Todėl ateityje svetainė bus nuolat atnaujinama ir joje bus pateikiama informacija iš visų penkių miestų dvynių.

Trečiadienį dalyvavusių miestų merai išreiškė savo entuziazmą dėl naujos bendravimo platformos. “Šis projektas labai svarbus siekiant geriau pažinti Bernburgo, Borno, Trakų, Leirijos ir Reino miestus. Tai padės mūsų piliečiams daugiau sužinoti vieniems apie kitus ir suteiks naujų galimybių būsimiems projektams”, – sakė Leirijos meras Goncalo Lopesas. Trakų meras Andrius Satevičius taip pat buvo nusiteikęs entuziastingai: “Tikiuosi, kad šis projektas dar labiau pagerins mūsų visų bendravimą ir padės skleisti informaciją. Jau žinote, kad Trakai šiemet švenčia 700 metų jubiliejų. Manau, kad ši svetainė ir šis projektas yra puiki gimtadienio dovana mums!” Būsimoji Bernburgo merė Dr. Silvia Ristow kalbėjo apie “naują miestų partnerystės darbo kokybę”. Ji palinkėjo projektui didelės sėkmės. Ji sakė, kad artimiausiomis dienomis ir savaitėmis Bernburgo miestas paskelbs apie naująją interneto svetainę. “Sveikinu mus visus, – sakė Borne meras Janas Pierikas. Jis padėkojo Rheine Town Twinning asociacijai už intensyvų darbą rengiant interneto svetainę. Dabar Borne jie su nekantrumu laukia, kada galės kasdien žiūrėti į svetainę.

Techninis įgyvendinimas buvo įmanomas dėl dosnios Reino miesto savivaldybės, Reino miesto parko ir NRW Europos ministerijos paramos. “Esame labai dėkingi mūsų miestų partnerystės asociacijai už šią iniciatyvą ir intensyvų darbą ją įgyvendinant”, – sakė meras Peteris Lüttmannas. Sėkmės atveju “friendsineurope.com” galėtų tapti pavyzdiniu projektu daugeliui kitų savivaldybių ir rajonų. Dr. Stephanas Holthoffas-Pförtneris, NRW Europos ministras, taip pat su dideliu susidomėjimu stebi Reino modelio projektą ir palinkėjo jam sėkmės.

Vietos naujienos yra friendsineurope.com pagrindas. Be to, pateikiama daug bendros informacijos apie miestus dvynius, taip pat aktualios datos ir dokumentai apie daugelį metų vykdytus mokyklų mainų projektus. “O kai jaunimo ambasadoriai ateityje lankysis miestuose dvyniuose, jie tikriausiai apie savo įspūdžius pasakos vaizdo dienoraštyje svetainėje friendsineurope.com”, – naujas ir šiuolaikiškas galimybes aiškino Lüttmannas ir Wellmannas.

Planuojama, kad tolesniame plėtros etape mokyklų jaunimas galės naudotis naująja interneto svetaine ir atlikti lyginamuosius darbus istorinėmis, ekonominėmis ar socialinėmis temomis. Todėl Reino modelio projektas www.friendsineurope.com ateityje taip pat suteiks galimybę jaunimui iš dviejų ar trijų susigiminiavusių miestų, pavyzdžiui, dirbti tarpvalstybinėmis temomis, rengti specializuotus darbus ar projektus. Miestų partnerystės asociacija čia įžvelgia didelį potencialą. Ji konstruktyviai prisidės prie šio proceso ir teiks pasiūlymus.

Miestų partnerystės asociacija didžiuojasi naujosios interneto svetainės logotipu, kurį sukūrė komunikacijos agentūra “Expect More”, taip pat padėjusi asociacijai toliau jį įgyvendinti. “Šis nuostabus logotipas labai patraukliai apibūdina tai, ką mes darome, dėl ko dirbame ir kas, mūsų įsitikinimu, yra mūsų galimybė sudėtingoje pasaulio tvarkoje: bendradarbiavimas suvienytoje Europoje”, – apibendrindamas pabrėžė Wellmannas.