Naujienos

“Reinas per lėtas pertvarkyti į e. automobilį”.

SPD primena pasiūlymą “Elektromobilumo bendrasis planas” (Masterplan Elektromobilität)

Socialdemokratų partijos (SPD) parlamentinė grupė rašo apie elektromobilumą:

Šiuo metu Reino politikai diskutuoja apie tikslą iki 2030 m. tapti neutraliu klimato atžvilgiu. “Reino miestas turi imtis daug ambicingesnių priemonių, nes priešingu atveju iki 2030 m. šio tikslo lengvai nepasieksime”, – pabrėžė SPD parlamentinės frakcijos vadovas ir kandidatas į žemės parlamentą Dominikas Bemsas (nuotraukoje). Beveik 20 proc. išmetamo CO2 kiekio tenka kelių eismui. Be pėsčiųjų ir dviračių transporto bei vietinio viešojo transporto stiprinimo, elektra varomas judumas yra vienas iš svarbiausių transporto posūkio į klimatui palankesnį judumą elementų. “Reino krašto gyventojai ir ateityje labai pasikliaus savo automobiliais. Tik dalis jų galės persėsti į autobusus ir traukinius. Ypač tokiame kaimo regione kaip Reino apylinkės, daugeliui žmonių ir toliau reikės automobilio vykstant į darbą ar apsipirkti”, – tęsia Bemsas. “Elektromobilumas čia yra lemiamas sprendimas”, – sako SPD tarybos narys, Miestų plėtros, aplinkos ir klimato apsaugos komiteto (StUK) narys Volkeris Braueris. “Todėl jau prieš metus mes, SPD parlamentinė frakcija, paprašėme parengti elektromobilumo puolimą arba bendrąjį elektromobilumo planą. Deja, nuo to laiko įvyko nedaug.

Šiuo pasiūlymu SPD parlamentinė frakcija norėjo paspartinti įkrovimo infrastruktūros plėtrą ir sukurti dalijimosi e. automobiliais pasiūlymus. “Reinas per lėtai plečia įkrovimo infrastruktūrą”, – aiškino SPD tarybos narys Andre Schaperis, Statybų ir judumo komiteto narys. Įrengus viešbučio statybų aikštelę senojoje Hertie aikštelėje, taip pat bus panaikinta vienintelė visuomenei be kliūčių prieinama įkrovimo stotelė Köpi automobilių stovėjimo aikštelėje. “Būtent stovėjimo vietos, kuriose už stovėjimą neimamas joks mokestis, yra patrauklios vietiniams ir užsieniečiams, atvykstantiems į mūsų Emsštatą apsipirkti”, – sako statybos ir mobilumo atstovas Bernhardas Kleene. Todėl gera įkrovimo infrastruktūra miesto centre taip pat galėtų paskatinti mažmeninę prekybą ir gastronomiją. Ne visos Reino mieste esančios įkrovimo stotelės turi identifikacinį numerį, kurį galima naudoti stotelėms aktyvuoti per programėlę arba tarnybiniu telefono numeriu, jei stotelė neveikia.

“Nuo šių metų įsigaliojo ir kiti reglamentai: Naujose įkrovimo stotelėse turėtų būti galima atsiskaityti kredito arba debeto kortele. Norint dar labiau supaprastinti apmokestinimo galimybes, pageidautina, kad būtų galima atsiskaityti per programėlę. Čia taip pat turime labiau žengti į XXI amžių”, – dar kartą pabrėžė SPD tarybos narys Volkeris Braueris. SPD parlamentinė grupė taip pat mano, kad reikia imtis veiksmų elektrifikuojant miesto autobusus. Socialdemokratai vėl reikalauja sparčiau plėtoti elektromobilumą. “Šiuo metu Reino miestas toli gražu ne pirmauja šioje srityje ir turi pasivyti kitas savivaldybes”, – daro išvadą Bemsas. Todėl SPD parlamentinė frakcija dar kartą pateiks savo pasiūlymą atitinkamuose komitetuose ir primygtinai reikalaus greitesnio įgyvendinimo.