Naujienos

Kruvinojo sekmadienio atminimas

Trakuose, kaip ir visoje Lietuvoje, Sausio 13-oji buvo minima prisimenant 1991 m. sausio 13-ąją, kai daugybė tūkstančių žmonių Vilniuje drąsiai stojo prieš sovietų kariuomenės tankus ir kulkosvaidžius, gindami atgautą valstybės nepriklausomybę. Per šį taikų protestą žuvo 14 lietuvių, šimtai žmonių buvo sužeisti.

Neginkluoti žmonės, vedami nenumaldomo laisvės troškimo, sukilo prieš sovietų valdžios tankus ir kulkosvaidžius. Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, dar vadinamą Kruvinuoju sekmadieniu, lietuviai visada prisimena šios dienos didvyrius. Akcijos vyko 1991 m. Vilniuje ir jo apylinkėse, taip pat Alytuje, Šiauliuose, Varėnoje ir Kaune.

Ketvirtadienį, sausio 13 d., Kultūros rūmų automobilių stovėjimo aikštelėje, be kita ko, vyko minėjimas “Mes giedojome savo laisvę”. Literatūrinė-etnografinė paroda “Mes prisimename” Trakų bibliotekoje eksponuojama iki vasario 5 d. Paroda “Mes jų nepamiršime”, skirta Lietuvos laisvės gynėjams, veiks iki sausio 31 d. Iš viso Trakų rajono vietovėse vyko keliolika renginių, skirtų minėjimui paminėti. Daugelis žmonių pakluso Trakų rajono savivaldybės administracijos raginimui ir jau nuo pat ryto languose pastatė žvakutes.

Šaltinis:
https://www.trakai.lt/naujienos/2022-m.-traku-rajono-savivaldybes-renginiai-skirti-laisves-gyneju-dienai-pamineti/4018