Naujienos

Įspūdingai patvirtintas meras Goncalo Lopesas

Įspūdingai patvirtintas dabartinis pareigūnas: Rugsėjo 26 d. vykusiuose vietos valdžios rinkimuose Reino miesto Portugalijoje, Leirijos dvynio, rinkėjai patvirtino merą (Presidente) Gonçalo Lopesą. Lopeso Socialistų partija (PS) pasiekė aiškią pergalę rinkimuose, surinkusi 52,47 proc. visų atiduotų balsų. Antroje vietoje liko socialkonservatyvioji PSD, surinkusi 22,38 proc. balsų.

Europos Parlamente Portugalijos PS ir Vokietijos socialdemokratai dirba kartu Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso (S&D) frakcijoje; PSD Europos Parlamente sudaro frakciją su CDU ir CSU Europos liaudies partijos (EPP) frakcijoje. Kaip ir prieš rinkimus, Lopeso PS Leirijos miesto rotušėje dirba aštuoni deputatai, o PSD – trys.

Lopesas, buvęs švietimo ir kultūros tarybos narys, prieš dvejus metus perėmė mero postą iš Raulio Miguelio de Castro, kuris į Nacionalinį parlamentą (Respublikos asamblėją) Lisabonoje pateko kaip nepriklausomas deputatas.

Rinkimų kampanijos metu 45 metų Lopesas daugiausia dėmesio skyrė klausimams, kuriuos jis jau praktikavo būdamas dabartiniu vadovu: skaidrumui ir piliečių dalyvavimui (“Piliečiai patys kuria savo miestą”). Be to, Lopesas daug dėmesio skyrė klimato ir tvarumo klausimams, taip pat darbo, turizmo ir būsto temoms. Leiria turėtų būti toliau plėtojama kaip “poilsio zona” žmonėms, ypač po “Corona” patirties.

“Per ateinančius ketverius metus sunkiai dirbsime, kad įrodytume, jog esame verti jūsų pasitikėjimo”, – po pergalės rinkimuose socialinėje žiniasklaidoje rašė J. Lopesas ir patikino, kad nori būti “visų Leirijos gyventojų prezidentu”. Kreipdamasis į opozicinę PSD, Lopesas sakė: “Gerbsime jų pozicijas ir dirbsime kaip komanda, kai tik bus įmanoma.”