Naujienos

Antrasis rinkimų turas į Bernburgo mero postą

Spalio 17 d. Bernburgo gyventojai antrajame rinkimų ture turės nuspręsti, kas pakeis dėl amžiaus į pensiją išeinantį merą Henry Schütze. Du kandidatai Silvia Ristow (Die Linke) ir Thomas Gruschka (CDU), kurie prieš rinkimus buvo laikomi favoritais, gavo daugiausia balsų ir po trijų savaičių kovos dėl pagrindinės vietos Bernburgo rotušėje.

Sekmadienį vykusiuose mero rinkimuose 58 metų meras surinko 39,2 proc. balsų ir aplenkė 50 metų Bernburger Freizeit GmbH direktorių (31,9 proc.). Ristovo persvara buvo 1 208.

Spalio 17 d. Bernburgo gyventojai turi galutinai nuspręsti, kas laimės šią dvikovą. Suskaičiavus balsavimo biuletenius 23 Bernburgo ir jo apylinkių rinkimų apylinkėse, taip pat balsavimą paštu, kuriuo pasinaudojo beveik penktadalis rinkėjų, AfD kandidatė Henriette Hellfritsch-Hüttl (43) su 14,3 proc. ir atskiras kandidatas Kai Mehliß (51) su 14,7 proc. gana aiškiai praleido antrąjį rinkimų turą.

Rinkimuose dalyvavo 61,8 proc. rinkėjų. Tai gerokai daugiau nei 2015 m. rinkimuose, kai balsavo tik 27,2 proc. rinkėjų, o dabartinis prezidentas Henry Schütze (be partinės priklausomybės) laimėjo pirmąjį rinkimų turą, surinkęs 73,9 proc. balsų.