Nieuws

Sociale dag voor stagiairs in de stad Rheine

Rheine. Rheine Rheine Sinds 2008 is het een traditie in de stad dat de stagiairs hun dagelijkse werk op het stadhuis achter zich laten, buiten de gebaande paden denken en betrokken raken bij sociale projecten. In de afgelopen jaren waren dit onder andere voorjaarsschoonmaak in het dierenasiel, het maken van een zintuiglijk spoor in de kleuterschool en een schoonmaakactie in Waldhügel. Er vond ook een boottocht plaats met kinderen en jongeren van het Caritas-kindertehuis en er werd een therapieruimte bij de kinderbescherming gerenoveerd. Deze traditie werd onderbroken door Corona en dit jaar kon de sociale dag voor stagiairs eindelijk weer worden georganiseerd. Dit jaar lag de nadruk op het ontmoeten van senioren in het seniorencentrum aan de Kardinal-Galen-Ring, waar een senior zei: “eindelijk wat jonge mensen in huis”. Daarna ging de groep naar de Sint-Dionysiuskerk. Daar wachtten pastoor Lemanski, de koster mevrouw Löcke-Brüning en de heer Petermann de groep al op. De heer Lemanski en mevrouw Löcke-Brüning leidden de groep door de kerk. Ze werden muzikaal begeleid door de heer Petermann op het orgel. Rheine De senioren en de stagiairs uit de stad waren het erover eens: “Het was een geslaagde excursie, en zelfs het weer speelde mee.”