Nieuws

STADTRADELN fietscampagne opnieuw succesvol afgerond

Rheine. Rheine De stralende gezichten van de verantwoordelijke organisatoren uit de stad laten zien dat de CITY CYCLING-campagne ook dit jaar weer een succes was. Na de zonnige start van de campagne op 29 mei op de Europawiese bij de barbecue in het stadspark fietsten 3.524 actieve fietsers uit 210 teams samen naar een droomresultaat van 703.171 kilometer, net voor de fietsers uit Bocholt, die met 691.931 kilometer ook een topresultaat behaalden.

Rheine Rheine Burgemeester Dr. Peter Lüttmann was blij met de inzet van de fietsliefhebbers in de stad: “Het geweldige resultaat met meer dan 3.500 actieve mensen laat zien dat we een fietsstad zijn en dat we op alle niveaus werken aan goede randvoorwaarden, comfortabele en veilige fietspaden en een dicht toeristisch fietsnetwerk waarmee we zoveel mogelijk routes in onze stad per fiets kunnen afleggen.”

Thomas Roling, productmanager van de afdeling mobiliteit en transportplanning van de stad, ondersteunt de verklaring van de burgemeester en voegt eraan toe dat de campagne dit jaar in het bijzonder gericht was op alledaagse verplaatsingen per fiets. “CITY CYCLING kan ons ondersteunen bij onze vervoersplanning en waardevolle hulp bieden. Rheine Meer dan 55.000 verplaatsingen laten ons duidelijk zien welke routes fietsers het liefst nemen of waar er hiaten zijn in het fietspadennetwerk.”

Voor de actieve steun van fietsers aan de CITY CYCLING-campagne doen alle actieve deelnemers nu mee aan een loterij waarmee ze waardevolle prijzen kunnen winnen. Mobiliteitsmanager Michael Wolters zegt: “We zijn de campagne dit jaar begonnen met een Europese aanpak en zullen de winnaars tijdens de Europese Mobiliteitsweek in september op maandag 16 september 2024 uitreiken tijdens een kleine ceremonie.”