Nieuws

Vier samen in vrede

Zahlreiche Besucherinnen und Besucher feierten am Samstag beim Fest der Kulturen und verfolgten begeistert das interkulturelle Bühnenprogramm.

Festival van Culturen in het Caritas Centrum S. Antonio Rheine

Rheine. cpr. “Samen vieren in vrede”. Rheine Dit was het motto van het traditionele festival van culturen dat zaterdag werd gehouden in het Centro S. Antonio, het interculturele ontmoetingscentrum van Caritas. Al vele jaren is het Centro S. Antonio een plek waar verschillende culturen uit alle continenten samenleven en samen vieren. RheineHet Festival van Culturen biedt alle geïnteresseerden uit de omgeving de mogelijkheid om met veel verschillende mensen in dialoog te gaan.

Blij met de geslaagde avond en de interculturele dialoog. Rheine Rheine Rheine(vanaf links) Stefan Gude en Elke Zeitner (beiden Caritas ), Mano Murali (Stadsintegratie Raad ), Birgitt Overesch (locoburgemeester) en Wiebke Gehrke (Stad ).

RheineHet festival werd officieel geopend door Stefan Gude, hoofd verenigingsbeleid en communicatie bij Caritas.”Het is altijd erg leuk en bijzonder om zoveel mensen uit zoveel verschillende culturen te zien.Dit is het beste voorbeeld van hoe vreedzaam en vriendelijk samenleven werkt en in het dagelijks leven wordt toegepast,” zei Gude. RheineIn hun welkomstwoord benadrukten locoburgemeester Birgitt Overesch en de voorzitter van de integratieraad van de stad, Mano Murali, de goede samenwerking tussen de vele groepen en organisaties die betrokken zijn bij de integratie van mensen met een migratiegeschiedenis. Vooraf was er een kleurrijk podiumprogramma met kleine dansers voor de jonge bezoekers.Ook was er de mogelijkheid om je te laten schminken en verkleden voor een grappige foto van jezelf en je vrienden en familie. Een blik op de rest van het programma maakte duidelijk dat interculturaliteit bij Centro niet alleen wordt besproken, maar wordt gezien als een verrijking en ernaar wordt geleefd.Gedurende de hele avond konden bezoekers zich verheugen op optredens van de verenigingen en groepen die in het Centro S. Antonio gevestigd zijn, die een geweldig programma van dans- en zangoptredens ten tonele brachten.Artiesten uit verschillende landen lieten hun kunsten zien en nodigden het publiek uit om mee te doen.De vereniging Kulturhaus Neubürger, dansers van de Duits-Tamiliaanse cultuur- en sportvereniging, Oekraïense muzikanten, het Duits-Portugese koor Alegria, de internationale SAZ-groep evenals de Egyptische Tanoura-danser Elsayed Mohamed Morsi en de dansgroep uit Mitte 51 zorgden voor interculturele flair. Gepubliceerd door Ook aan eten en drinken was geen gebrek.Rheine Internationale culinaire lekkernijen uit verschillende landen werden aangeboden, van exotische kruiden tot traditionele gerechten – er was voor elk wat wils. “Het was een geslaagde avond met veel interculturele ontmoetingen, dans en stimulerende gesprekken,” zei Elke Zeitner, hoofd migratie en integratie bij Caritas over het festival.Rheine”Het Festival van Culturen is een prachtige gelegenheid om deze waarden te beleven en te ervaren. Het biedt een platform om vooroordelen te doorbreken, de interculturele dialoog te bevorderen en nieuwe vrienden te maken. Vandaag hebben we samen in vrede gevierd.”