Nieuws

Schoolkunst in de Emsgalerie

Bei der Eröffnung (v.l.):  Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann, Jan-Chrstioph Tonigs (Betriebsleiter Stadtkultur Rheine) und Patrick Stürmer (Centermanager Emsgalerie).

Rheine. Rheine Rheine Voor de 7e keer zullen kunstwerken van leerlingen in samenwerking met Stadtkultur worden tentoongesteld in de Emsgalerie. De voorbereidingen begonnen afgelopen herfst toen het thema “In de rivier – water als inspiratie in de kunst” werd vastgesteld met de partners van het klooster Bentlage en de gemeentelijke musea, evenals de deelnemende kunstdocenten – niet wetende dat de kerstoverstromingen het project opnieuw onder de aandacht zouden brengen.

In de Emsgalerie laat een blik naar boven zien hoe duidelijk het thema van de kunsttentoonstelling is: het plafondkunstwerk “Dreaming into the Blue” van Margriet Smulder is geïnspireerd op de loop van de Ems.

RheineZes scholen doen dit jaar mee: de vakschool, het Emslandgymnasium, de Josef-Pieper-Schule, de Nelson-Mandela-Schule, het Kopernikus-Gymnasium en het Arnold-Janssen-Gymnasium. De leerlingen kregen extra creatieve input door workshopbezoeken van twee kunstenaars: In het werk van Barbara Schmitz-Becker (wiens werk vanaf eind augustus in het Bentlage klooster te zien zal zijn) en Ute Seiffert speelt water een grote rol als artistiek medium en als thema. Ze gaven de leerlingen interessante en inspirerende inzichten in hun respectieve artistieke werk. De stedelijke musea brachten op hun beurt de thematisch zeer goed passende tentoonstellingen “In het zwembad” en “Uitzicht op de Ems” in en waren in staat om het onderwerp levendig te presenteren aan de deelnemende schoolklassen in rondleidingen en educatieve programma’s.

Het resultaat was weer een opmerkelijke tentoonstelling met zeer verschillende artistieke benaderingen en uitdrukkingsvormen, die door de Emsgalerie met veel aandacht voor detail en de juiste inspanning werd geënsceneerd. RheineDe tentoonstelling werd afgelopen woensdag om 12 uur geopend door burgemeester Dr. Peter Lüttmann. Tijdens de rondleiding door de tentoonstelling kwamen de betrokken leerlingen ook aan het woord en presenteerden ze hun werk en hoe het tot stand was gekomen. De werken zijn tot 10 augustus dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur te zien in de Emsgalerie.