Nieuws

Rheine als gast van onze vrienden in Trakai

Trakai. Vriendelijke ontmoetingen, een inspirerend festivalprogramma en constructieve gesprekken over de hervatting en voortzetting van gezamenlijke projecten: RheineTrakai Een delegatie van de stad keerde met veel positieve indrukken terug van het festival “summer 2024”. Locoburgemeester Fabian Lenz, vergezeld door Irja Erben en Rainer Ortel van het bestuur van de stedenpartnerschapsvereniging, waren op weg naar de Litouwse zusterstad, die ze bereikten na een gecompliceerde reis met een onvrijwillige overnachting in Frankfurt na een reis van 20 uur op vrijdagmiddag.

Rheine Naast de delegatie uit , hadden de Litouwse partners delegaties uitgenodigd van elf andere zustersteden uit Polen, Oekraïne, Georgië en een andere Duitse zusterstad.

TrakaiHet feestprogramma omvatte een grote optocht door , geleid door talrijke dans-, muziek- en folkloregroepen en bijgewoond door de delegaties van de zustersteden. Rheine Rheine Trakai De delegatie uit de zustersteden werd vergezeld door Stefan Ross uit en zijn vriend Lucas M. uit Warschau, die beiden persoonlijk waren afgereisd om het festival te vieren. Talloze marktkraampjes, concerten, dansgroepen en koren boden duizenden gasten een inspirerend driedaags programma van superlatieven. Trakai Een hoogtepunt van de driedaagse festiviteiten was de nachtelijke lasershow boven het kasteel van , die door vele duizenden gasten werd bekeken en een langdurig applaus oogstte.

Rheine Trakai De delegatie gebruikte het bezoek ook om doelgerichte gesprekken te voeren over mogelijkheden om gezamenlijke projecten voort te zetten en te intensiveren. Er is aan beide kanten grote belangstelling voor jongerenuitwisseling en het realiseren van projecten op het gebied van kunst en cultuur. Rheine Uit een gesprek met de directie van de kunstschool in Traki (zie foto!) bleek de grote belangstelling voor een uitwisseling met, in het bijzonder voor voortdurende uitwisselingen tussen Duitse en Litouwse musici en kunstenaars op verschillende gebieden van de beeldende kunst. Rheine Rheine De nsers zullen deze suggesties en overeenkomsten bespreken met de lokale spelers in en hebben er vertrouwen in dat er in de nabije toekomst nieuwe projecten zullen worden gerealiseerd. Trakai “We leven echt van de vriendschappelijke samenwerking met . We kijken ernaar uit om nieuwe projecten te starten op basis van de vele ideeën en suggesties die we mee naar huis hebben genomen,” zei locoburgemeester Fabian Lenz, die de reis zeer positief samenvatte.