Nieuws

Bijna als een gedenkteken…

Grote delen van het Ems-Einkaufs-Centrum nu gesloopt

Rheine. De overgebleven gevel van het voormalige Ems-Einkaufs-Centrum staat nog overeind en zal behouden blijven. Nu grote delen van het gebouwencomplex en de voormalige loodsen van de textielfabriek zijn gesloopt, is door de gevel een ongebruikelijk uitzicht op de eigenlijke fabriek te zien.

Zoals de krant Münsterländische Volkszeitung meldde, heeft het marketingbedrijf SQM (Münster) de volgende bedrijven al als huurders weten te strikken: Edeka, Aldi, Kik, Rossmann en Action. Verdere ruimte zal gaan naar retail, horeca en dienstverlening. Het supraregionale stadskwartier wordt naar verwachting eind 2025 heropend.

Een zeldzame blik op de voormalige Kümpersfabrik. Nu de bijgebouwen zijn gesloopt, is het historische gebouw in al zijn pracht te zien.