Nieuws

Europa is van de burgers

Die Veranstalter hoffen auf ein ähnlich großes Interesse wie am letzten Sonntag. Mit dem 5. Stadtspaziergang im Rahmen des Bündnisses „Rheine bleibt bunt“ beenden die Europa-Union Steinfurt, die Gesellschaft für Sicherheitspolitik – Sektion Rheine und der Städtepartnerschaftsverein Rheine ihr schon Anfang Januar begonnenes Projekt „EurHope – Wir in Rheine – Wir wählen Europa!“, zu dem zahlreiche Vorträge und Plakatausstellungen, die „Lange Europanacht“ und die „Europawiese“ gehörten.

Stemmen als voorrecht en plicht – Laatste zondagswandeling

Rheine. Om de laatste twijfels over het belang van de Europese verkiezingen weg te nemen, willen overtuigde Europeanen morgen, zondag 2 juni 2024, om 16.00 uur de straat op gaan. Ze nodigen geïnteresseerden uit om deel te nemen aan een stadswandeling. BorneDe wandeling start op Platz en na een rondgang door het voetgangersgebied zal een oproep om te stemmen op het marktplein de laatste stadswandeling voor de Europese verkiezingen afsluiten. Hoe ziet de Europa-Union Deutschland het Europa van morgen en welke doelen moeten politici hebben die de komende vijf jaar verantwoordelijkheid dragen in en voor Europa? Deze vragen zullen tijdens de rondleiding worden onderzocht.

BorneDr. Angelika Kordfelder, voormalig burgemeester en voorzitter van de Europa-Unie Steinfurt, zal de informatieronde openen op . BernburgLeden van de Europa-Unie Steinfurt zullen vervolgens hun ideeën over een democratisch, effectief en duurzaam “Europa van de burgers” presenteren tijdens de wandeling langs de Emsstraße, Bültstiege, Platz en Dionysiusbrug. De mogelijkheden en tegelijkertijd de eisen aan politici werden ontwikkeld in een intensief discussieproces en vastgelegd in het federale manifest van Europa-Union Deutschland. Deze eisen maken duidelijk welke rechten het democratisch gekozen Europees Parlement moet krijgen, welke staten het recht hebben om in de toekomst deel uit te maken van de EU en welke lidstaten duidelijke sancties moeten vrezen. Politici vragen om een gestandaardiseerde Europese kieswet voor de voorlaatste parlementsverkiezingen en om de unanimiteitsregel te vervangen door besluiten met gekwalificeerde meerderheid om de slagvaardigheid te verbeteren. Europa blijft een bouwput, maar dankzij de democratie en de rechtsstaat is het er veel gemakkelijker leven dan in autocratische staten, waar vrijheid en mensenrechten vaak met voeten worden getreden.

Rheine De slotbijeenkomst vindt plaats op het marktplein met de verkiezingsoproep van Josef Verschüer van de Society for Security Policy – afdeling .