Nieuws

Politiek les in het gemeentehuis

Klas van het Kopernikus-Gymnasium met de burgemeester

Rheine. RheineRaadzaal in plaats van klaslokaal – de leerlingen van klas 7B van het Kopernikus-Gymnasium verhuisden onlangs hun lessen politiek een uur lang naar r Rathaus. Ze werden in de raadszaal verwelkomd door burgemeester Dr. Peter Lüttmann. Rheine Hij legde onder andere het belang van de raadzaal uit en deed verslag van de mogelijkheden voor kinderen en jongeren om te participeren in . Deze omvatten de kinderadviesraad, het jeugdteam en de vertegenwoordigers van de stadsscholen. De leerlingen spraken vervolgens met de burgemeester over een breed scala aan lokale politieke kwesties, waaronder scholen, sportfaciliteiten, het milieu en stedelijke ontwikkeling. De klas werd begeleid door hun lerares Tina Fels.Foto: Stad Rheine