Nieuws

“Omdat minderheden bescherming nodig hebben”

Vierde zondag wandeling Rheine van de alliantie ” blijft kleurrijkRheine.Rheine De vierde zondagwandeling van de alliantie ” bleibt bunt” vond gisteren plaats onder het motto “…omdat minderheden bescherming nodig hebben!”.Rheine Caritas vestigde de aandacht op de toenemende bedreiging van minderheden door extreemrechtse ideologieën en rechts-populistische politieke benaderingen. Borne”De bescherming en ondersteuning van achtergestelde bevolkingsgroepen maakt deel uit van de essentie van de welvaartsstaat,” zei Caritas-bestuurslid Dieter Fühner tijdens het welkomstwoord op het plein.Rheine “Samen met de alliantie “bleibt bunt” zijn we van mening dat de sociale consensus die de veiligheid en participatie van minderheden garandeert, in gevaar wordt gebracht door rechts-extremisme en populisme.” En verder: “We willen en mogen niet toestaan dat groepen zoals mensen met een handicap, mensen met een migratiegeschiedenis of mensen in de marge van de samenleving opnieuw bedreigd worden met devaluatie en marginalisatie. Nationalistische en etnische ideologieën mogen nooit meer ons sociale klimaat vergiftigen,” vervolgde Fühner, voordat de ongeveer 200 deelnemers aan de demonstratie over de Poststraße naar de trappen achter het Falkenhof marcheerden, waar de slotbijeenkomst werd gehouden.