Nieuws

Voetgangerscontrole in AltenRheine

Rheine. Er was veel respons en positieve feedback toen de voetgangerscontrole werd uitgevoerd in AltenRheine. Het doel van de rondgang, die eind april plaatsvond en werd bijgewoond door vertegenwoordigers van ouders, de seniorenadviesraad, de schoolverzorgingscommissie, de adviesraad voor mensen met een handicap, burgers en niet in de laatste plaats vertegenwoordigers van de districtsadviesraad van AltenRheine, is het opstellen van een catalogus met maatregelen om zwakke punten of gevaarlijke plekken weg te werken.

Aantrekkelijke, toegankelijke voetpaden zijn niet alleen de basis voor zelfbepaalde mobiliteit, maar dragen ook bij tot een betere levenskwaliteit en veiligheid. Met dit in gedachten voert de dienst mobiliteit en transportplanning van de stad op Rheine regelmatig voetgangerscontroles uit in de stedelijke gebieden van Rheine in overeenstemming met een resolutie van de bouw- en mobiliteitscommissie.

De belangrijkste punten van de inspectie in AltenRheine waren de controle van de routes naar school en de situatie bij de Canisiusschool. “Het gebrek aan veilige oversteekmogelijkheden voor schoolkinderen en extra bronnen van gevaar door oudertaxi’s vormen een actiegebied dat met hoge prioriteit en een implementatiehorizon op korte termijn moet worden aangepakt,” zei Michael Wolters, organisator van het voetpadencontroleprogramma van de afdeling mobiliteit en transportplanning van de stad op Rheine. Zijn collega Olga Tews, verkeersplanner, voegde daaraan toe: “We kunnen ook duidelijkere rode markeringen aanbevelen op de kruising naar de school vanuit de Bergstraße naar de Lange Riege, zoals gevraagd door de vertegenwoordigers van de ouders en het schoolpersoneel.”

Belangrijke infrastructuur- en markeringswerkzaamheden die tijdens de inspectie zijn gedocumenteerd, zullen nu professioneel worden verwerkt en ter bespreking worden voorgelegd aan de verkeerswerkgroep tijdens de reguliere vergadering in de herfst. Talrijke meldingen van kleine beschadigingen aan het trottoir, ontbrekende bewegwijzering of paaltjes die het verkeer hinderen, zullen op korte termijn worden doorgegeven aan de afdeling wegenonderhoud van Technische Betriebe. De organisatie van de voetgangerscontroles wordt voortgezet. Het volgende evenement vindt in de herfst plaats op 30 september 2024 in Hauenhorst.