Nieuws

Dodenherdenking 2024

Op Zaterdag 4 Mei vond in Borne de dodenherdenking plaats. Een jaarlijks moment waarop zoals in heel Nederland traditioneel stil wordt gestaan bij de slachtoffers uit de 2e wereldoorlog.
Om 19.00 werd in de Oude Kerk van Borne een herdenkingsbijeenkomst gehouden waarvoor net als voorgaande jaren ook de burgemeester Luttmann en een afvaardiging van de Partnerverein Rheine waren uitgenodigd. Sprekers waren burgemeester Pierik van Borne en dominee Borgers. Het geheel werd opgeluisterd met sfeervolle koormuziek en gedichten.
Na afloop kregen alle aanwezigen een witte roos uitgereikt welke werd gedragen in een stille tocht door oud-Borne naar het oorlogsmonument bij restaurant Dorset.
Hier stond een grote menigte te wachten waarbij de Eurregio Brassband koraalmuziek speelde.


Om klokslag 20.00 uur werd de taptoe signaal geblazen waarna het Wilhelmus werd gespeeld. Door de burgemeester van Borne, de gemeenteraad van Borne, de burgemeester van Rheine, de veteranen en de voorzitters van het partnercomité Borne-Rheine en de Partnerverein Rheine werden bloemstukken bij het minument gelegd. Aansluitend konden de uitgedeelde witte rozen eveneens bij het monument worden gelegd waarna alle aanwezigen even stil konden staan bij de bloemenzee van het oorlogsmonument.