Nieuws

CITY CYCLING 2024 in Rheine start op 09 mei 2024

Burgemeester Dr. Peter Lüttmann nodigt de burgers van de stad uit om te trappen voor meer fietspromotie en klimaatbescherming in de CITY CYCLING wedstrijd

RheineOok dit jaar doet de stad Rheine weer mee aan de wedstrijd, waarbij gedurende 21 dagen zoveel mogelijk dagelijkse ritten op een klimaatvriendelijke manier worden gefietst. Burgemeester Dr. Peter Lüttmann zal de campagne, die van 9 mei tot 29 mei 2024 zal plaatsvinden in Rheine, officieel lanceren op het stadsparkfestival om 13:00 uur.

De burgemeester heeft er alle vertrouwen in dat de fietsliefhebbers in de stad Rheine ook in 2024 weer met plezier en enthousiasme aan CITY CYCLING zullen deelnemen. “De fietsers uit onze stad hebben immers al drie keer landelijk de 1e plaats veroverd als meest actieve fietsgemeente! Vorig jaar fietsten ze een recordaantal van 892.000 kilometer bij elkaar!”

De achtergrond van de landelijke campagne, die vorig jaar meer dan een miljoen deelnemers telde, is de mobiliteitstransitie, die belangrijk is voor de bescherming van het klimaat. Burgemeester Dr. Peter Lüttmann legt uit: “Iedereen die voor zijn dagelijkse mobiliteit overstapt op de fiets, bevordert niet alleen zijn eigen gezondheid, maar helpt ook de levenskwaliteit in Rheine te verbeteren.”

Thomas Roling en Michael Wolters van de afdeling Mobiliteit en Transportplanning streven ook het doel na om de overgang naar duurzaam vervoer te bevorderen. De vervoersdeskundigen zien nog een ander voordeel van de CITY CYCLING-campagne. Thomas Roling zegt: “Iedereen die de CITY CYCLING APP gebruikt, helpt automatisch mee om een kaart te maken van de meest gebruikte fietspaden in Rheine. De gegevens, die uiteraard geanonimiseerd zijn, helpen ons bij de planning van fietsroutes in Rheine”.

Michael Wolters voegt hieraan toe: “Daarom willen we ons dit jaar in CITY CYCLING richten op het onderwerp “alledaagse routes”. We hebben liever dat mensen in Rheine hun fiets 20 keer gebruiken voor korte ritjes en de auto thuislaten dan dat ze in het weekend een keer 100 kilometer ‘scheuren'”.

Inschrijven voor CITY CYCLING kan op www.stadtradeln.de. Tot nu toe hebben al 1.345 mensen zich ingeschreven in 182 teams.