Nieuws

“Het beste van Borne” opnieuw geïnspireerd

Auch "Tante T." bezog die Kinder mit in ihre Vorführungen ein.

Veel Rheinenserinnen en Rheinenser op het traditionele festival in de Parnergemeinde

Rheine/Borne. Ondanks temperaturen van rond de 10 graden en soms een lichte regenbui, hadden veel bezoekers van Rheine weer veel plezier en vermaak in de zusterstad. Want “Borne op z’n best” – het beste van Borne – maakte ook zondag waar wat het al jaren belooft: muziek, entertainment, cultuur en natuurlijk de “Living Statues” in het oude gedeelte van Borne.

Het oude gedeelte van Borne zat vol met mensen.

Velen van Rheine waren met de auto naar de zusterstad gereisd, sommigen met de fiets over de nieuwe “Vriendenweg”. De jumelagevereniging had ook dit jaar een bus gecharterd, zodat ongeveer 50 leden van de vereniging en vrienden samen naar Nederland waren gereisd.

De leden van de vereniging werden verwelkomd door het bestuur van het partnercomité Borne-Rheine in het cultuurcentrum, waar ze werden uitgenodigd om op te warmen met een kopje koffie. Enkele tienduizenden bezoekers stroomden door de straten en steegjes. Een kunst- en creatieve markt trok bezoekers met zijn vele aanbod. Er was dans en muziek, vooral rond het culturele centrum. En menig kraampje had culinaire hoogstandjes in de aanbieding.

Het hoogtepunt van het evenement waren natuurlijk de “Living Statues”, die in het oude deel van het dorp werden tentoongesteld. Hier streden 53 standbeelden uit Duitsland en het buitenland om de gunst van de bezoekers, die hun favorieten konden noemen met behulp van een stemkaart of een app. Vooral de standbeelden die kinderen in hun presentatie betrokken, werden druk bezocht. Dit gold met name voor de uiteindelijke winnaar, “Tante T”, die 360 graden kon bewegen op haar halfrond. Ze schonk onvermoeibaar thee in de kopjes die voor de kleintjes omhoog werden gehouden.https://youtu.be/1P0zZBpsjpU