Nieuws

“Het was super, echt fantastisch”

De St.Aegidiusschool in Hertme ontvangt de Johannes-Eschendorfschool uit Rheine.

Donderdag 16 April was het eindelijk weer zo ver. Na de corona jaren weer een scholenuitwisseling waarbij groep 5/6 van de St.Aegidius in Hertme kinderen konden ontmoeten en leren kennen uit Rheine.

De bus uit Rheine werd bij aankomst in Hertme op het schoolplein ontvangen met een luid applaus, een warm welkom voor de kinderen uit Rheine na regenbuien en een korte “Stau“ onderweg.

De juffen Linda en Marleen en meester Hans zorgden voor een leuke start met een welkomstwoord, een interactief kennismakingsspel en met drinken en lekkere koeken. De kinderen uit Hertme werden verrast met een schoolfoto van de 24 kinderen uit Rheine van de ‘AlpacaKlasse’ en kregen allen zelfgemaakte ’Schmetterlingen’ met lolly’s.

‘Het ijs was helemaal gebroken’, toen ze allemaal samen buiten  konden spelen. Daar kon je duidelijk zien dat verschillende moedertalen op dat moment voor de kinderen geen enkel probleem vormen.

Na de gezamenlijke lunch ging het met de bus naar de boerderij van de ouders van Mathieu, één van de kinderen van de St.Aegidiusschool, gebracht. Daar kregen ze op het leerbedrijf een leuke rondleiding, ze mochten de koeien voeren en de kalfjes bewonderen.

Als herinnering kregen alle kinderen van de “Alpakaklasse””  een rugtas.

Juf Linda zei na afloop: ‘Het was super, echt fantastisch en er zijn door een paar kinderen al mooie vriendschappen gesloten. We zijn allemaal moe, maar heel voldaan en in september willen we vanuit Hertme naar Rheine, zo is de planning.’

Het thema van de St. Aegidiusschool “Samen lerend naar de toekomst!” werd zo, deze dag, door de kinderen van de St. Aegidiusschool samen met die van de Johannes-Eschendorf.Rheine.Schule  in de praktijk gebracht. Een mooi voorbeeld van ‘Burgerschapskunde’.

Het project Scholenuitwisseling via Partnercomité Borne-Rheine,  wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in het kader van het Interreg-programma Deutschland-Nederland.