Nieuws

Het is zo groen. Hands-on activiteiten voor kinderen en live sprekers

Auf zum Familiensonntag im Museum Kloster Bentlage. Besucherinnen und Besucher am Toreingang. Foto: Bernd Hempen

Rheine. Het is zo groen – in het Kloostermuseum Bentlage. Op zondag 17 maart bieden de gemeentelijke musea in het voormalige klooster Bentlage van 14.00 tot 17.00 uur weer gratis knutselactiviteiten voor kinderen en gezinnen. Passend bij het begin van de lente kunnen jonge museumbezoekers op zoek gaan naar lenteachtige groentinten en plantenmotieven in de tentoonstelling. In de slaapzaal wordt ook een studio voor kinderen ingericht. Hier kan iedereen onder begeleiding prachtige schilderijen maken met aquarelverf en olieverfcirkels en mooie, fantasierijke bloemen maken van stof en ijzerdraad, terwijl de “live speakers” van het museum volwassenen informeren over de cultuurgeschiedenis van het klooster en vragen van bezoekers beantwoorden.

Detail van de Bentlager relikwieën-tuinen. Foto: Gemeentemusea Rheine

Je kunt ook te weten komen hoe de cisterciënzer nonnen van het klooster in Bersenbrück meer dan 500 jaar geleden de reliekschat van het Bentlager klooster versierden met prachtige bloemen in twee altaren en zo een “hemelse tuin” creëerden. Informatie: 05971 939 711.