Nieuws

Nieuwe inzichten in zoutproductie

Mediastation met vele mogelijkheden in gebruik genomen in het zoutkookhuis

Voor het jubileumjaar 2023 van de zoutziederij Gottesgabe had de vereniging ter promotie van de zoutziederij Gottesgabe in nauwe samenwerking met de gemeentelijke musea Rheine twee jubileumprojecten gelanceerd. Na de publicatie van het boek over de Gottesgabe zoutziederij werd in het gebouw van de zoutziederij een mediastation met een groot touchscreen geïnstalleerd.

Vandaag verwelkomde de voorzitter van de vereniging, Thomas Liedmeyer, talrijke gasten in het Salzsiedehaus en presenteerde hij het mediastation. Drie korte films – waarvan sommige geïllustreerd – laten zien hoe de zoutwinning vroeger in zijn werk ging. De uitleg is beschikbaar in drie talen, dus ook in het Nederlands en Engels. Er zijn ook zoutgerelateerde spelletjes voor kinderen.

Het mediastation is in de eerste plaats bedoeld om de activiteiten van de rondleiders op de zoutmijn te ondersteunen en de mogelijkheden van de zoutwerkplaats uit te breiden. Het zal ook toegankelijk zijn voor alle bezoekers tijdens de openingsuren van de zoutmijn, waardoor het een extra attractiecentrum wordt. Informatie en boekingen op www.Rheine.de/falkenhof