Nieuws

Gouden erepenning van Caritas voor Winfried Hülsbusch

Al 40 jaar gericht op jongeren

Rheine.cpr. Algemeen directeur Winfried Hülsbusch (links) ontving de gouden erepenning van de Duitse Caritas Vereniging uit handen van de voorzitter van de Raad van Toezicht Hermann-Josef Kohnen voor zijn 40-jarig dienstverband bij Caritas-Kinderheim Gesellschaft Rheine. Tijdens een ceremonie bedankten de leden van de Raad van Toezicht, evenals collega-directeur en Caritas-bestuurslid Ludger Schröer, Caritas-bestuurslid Dieter Fühner en vele andere vertegenwoordigers van Caritas Rheine en de Stichting St. Josefshaus Wettringen, vertegenwoordigd door burgemeester Berthold Bültgerds, Winfried Hülsbusch voor zijn professionele en succesvolle werk in onderwijs en management. Ze benadrukten zijn moedige benadering van nieuwe projecten, zijn functie als netwerker en benadrukten zijn bekwaamheid als teamspeler en motivator.

Winfried Hülsbusch begon zijn werk in het Caritas kinder- en jeugdcentrum als maatschappelijk werker met een diploma in sociaal werk. Al snel werd hij hoofd van de pas opgerichte woongemeenschap voor jongvolwassenen, die uitgroeide tot een belangrijk onderdeel van het brede zorgaanbod van de instelling. Vervolgens stapte hij over naar het onderwijsmanagement en kreeg hij nog meer centrale managementtaken. De afgelopen tien jaar leidde hij de Caritas-Kinderheim Gesellschaft als hoofd van het tehuis en directeur. Het gedifferentieerde curatieve onderwijs en de therapeutische ondersteunende diensten, die nauw aansluiten bij de behoeften van kinderen, adolescenten, jonge volwassenen en hun families, groeiden en ontwikkelden zich onder zijn leiding in samenwerking met de bureaus voor jeugdzorg. Vooral veel jonge vluchtelingen worden al jaren intensief begeleid. Winfried Hülsbusch vroeg daarom om donaties voor Ukrainehilfe. Het beheer van de Stichting St. Josefshaus Wettringen en de St. Josef Campus, in nauwe samenwerking met de Caritas-vereniging Rheine, vereist ook een bijzondere inzet en deskundigheid.

Winfried Hülsbusch is ook landelijk betrokken bij het bestuur van de BVkE, de Caritas-organisatie voor kinder- en jeugdzorg. Hij is ook al vele jaren actief als deskundige burger in de jeugdzorgcommissie van de stad Rheine en is zeer betrokken bij internationale samenwerking als bestuurslid van de Vereniging voor Stedenbanden.