Nieuws

Versterking voor de brandweer Rheine

Foto v. l.: Oberbrandrat Johannes Hellermann (Dienststellenleiter und Leiter der Feuerwehr), Marius Ipe, Henning Fischer, Marius Heeke, Lea Fehren, Tobias Kögler, Laura Dreyer, Brandoberinspektor Thomas Hinkenlammert (stellvertretender. Leiter Einsatzorganisation), Stefan Middendorf sowie Brandamtsrat Sven Hölscher (Leiter Einsatzorganisation).Foto v. l.: Oberbrandrat Johannes Hellermann (Dienststellenleiter und Leiter der Feuerwehr), Marius Ipe, Henning Fischer, Marius Heeke, Lea Fehren, Tobias Kögler, Laura Dreyer, Brandoberinspektor Thomas Hinkenlammert (stellvertretender. Leiter Einsatzorganisation), Stefan Middendorf sowie Brandamtsrat Sven Hölscher (Leiter Einsatzorganisation).

Rheine. Tijdens een feestelijke ceremonie werden in totaal zeven nieuwe collega’s van de brandweer Rheine op 1 februari 2024 benoemd tot ambtenaar. Burgemeester Dr. Peter Lüttmann verwelkomde de nieuwe collega’s in aanwezigheid van afdelingshoofd Bernd Houppert, hoofd van de brandweer- en reddingspost Johannes Hellermann en Sven Hölscher, hoofd van de afdeling operationele organisatie/opleiding van de brandweer, en benadrukte het bijzondere belang van dit beroep.

Marius Ipe, Henning Fischer, Marius Heeke, Lea Fehren, Tobias Kögler, Laura Dreyer en Stefan Middendorf beginnen dus aan hun voorbereidende dienst van 18 maanden. Dit begint met een opleiding tot paramedicus. Dit wordt gevolgd door een basisopleiding tot brandweerman, een rijbewijs klasse C, de voltooiing van aanvullende cursussen zoals een opleiding tot draaischijfladdermachinist, onderhoud van uitrusting en speciale training voor NBC-gevaren en de bosbouwopleiding, die praktisch werk met een kettingzaag aanleert. Dit wordt gevolgd door praktische trainingsfases op verschillende brandweerkazernes. Het Duitse sportinsigne in zilver en het reddingsinsigne in brons worden ook verworven tijdens de voorbereidende dienst. De noodzakelijke beroepstest kan pas eind juli 2025 worden afgelegd als alle onderdelen met succes zijn afgerond. We wensen de nieuwe collega’s veel succes met hun opleiding en hopelijk met het succesvol afronden van hun loopbaanexamen.