Nieuws

Thermisch ondergoed en loophulpmiddelen voor frontsoldaten

Die Soldaten an der Front bedanken sich für die Unterstützung aus Rheine.

Jumelagevereniging ondersteunt verdedigers in Zaporizhia en Bachmut

Rheine. Het was en is nog steeds koud in Zaporizhia, de stad in het oosten van Oekraïne. De stad waar de grootste kerncentrale van Europa staat. Het is moeilijk voor te stellen wat de gevolgen zouden zijn van een ongeluk of een aanval op deze kerncentrale voor ons in Duitsland.

De soldaten die deze kerncentrale verdedigen, worden al maanden gesteund door de stedenband Rheine. Niet met wapens of munitie, maar met hulp van de politie. Niet met wapens of munitie, maar veel alledaagser: met thermisch ondergoed, sokken en handdoeken en loophulpmiddelen voor gewonde soldaten.

Het laatste transport met hulpgoederen ging eind vorig jaar naar Zaporizhia en de 92e Luchtverdedigingsbrigade aan de grens met Bachmut. Donaties werden gebruikt om 100 sets thermisch ondergoed te leveren. De temperaturen variëren hier van min 10 tot min 18 graden. Er werden ook 250 handdoeken meegestuurd. Handdoeken worden aan het front zwaar belast en kunnen niet ter plekke worden schoongemaakt. Particuliere donaties werden ook gebruikt om winterkleding en loophulpmiddelen te sturen.

De soldaten ter plaatse waren ook erg dankbaar voor deze steun van Rheine, zoals blijkt uit een bedankbrief die nu bij de organisatie is aangekomen, samen met indrukwekkende foto’s.

Verdere donaties stelden de vereniging in staat om meer thermisch ondergoed, kousen en handdoeken te kopen, die maandag ook door andere hulporganisaties werden ingezameld.

Donaties worden gevraagd over te maken op de rekening van de stedenband onder IBAN DE 65 4035 0005 0000 0642 53 bij Stadtsparkasse Rheine, trefwoord: “Spendenaktion Ukraine”. Op verzoek kunnen kwitanties worden afgegeven. Vermeld a.u.b. uw adres.

Home