Nieuws

Seniorenvakanties voor ouderen

Die ehrenamtlichen Reisebegleitungen auf einer Schulung in Bad Rothenfelde.

Nieuw Caritas Travel 2024 programma nu beschikbaar

Rheine. cpr. De nieuwe catalogus 2024 van de Caritas-verenigingen in het district Steinfurt is nu beschikbaar. “Zoals elk jaar hebben we weer een gevarieerd aanbod voor geïnteresseerde en enthousiaste reizigers”, vertelt Anja Rickert van het adviescentrum voor ouderen en familieleden. Er worden weer uitstapjes aangeboden naar Bad Waldliesborn of Bad Rothenfelde. Voor wie graag wat verder weg reist, zijn uitstapjes naar Bad Lauterberg in het Harzgebergte of naar het Kaiserbad Kissingen in Beieren zeker interessante bestemmingen. Nieuw op het programma zijn trips naar Bad Zwischenahn en Bad Wildungen.De populaire bestemmingen aan de Noordzee en Baltische stranden staan natuurlijk ook weer op het programma. Op 24 april is er een 15-daagse reis naar Norderney en op 9 mei naar zowel Travemünde als het prachtige Timmendorfer Strand in de Maritim Hotels aldaar. Op 7 juni kunnen deelnemers 11 dagen genieten van het prachtige Noordzee-eiland Borkum.

Op 28 april en 7 september brengen ze 11 dagen door in de Baltische badplaats Dahme. Een tweede reis naar het Noordzee-eiland Norderney begint op 17 augustus.

Een negendaags verblijf in Bad Rothenfelde tijdens de advent met een bezoek aan de kerstmarkt is een leuke afwisseling tijdens de donkere dagen. De verlichte zoutziederij en het feestelijk versierde Bad Rothenfelde dragen ook bij aan de contemplatieve sfeer.Dit jaar is er ook een elfdaagse vakantie voor zorgbehoevenden en mensen met dementie en hun familieleden in het barrièrevrije huis in Bad Bevensen op 7 mei. Op 30 augustus vindt een dertiendaagse vakantie voor zorgbehoevenden en mensen met dementie en hun naasten plaats op Norderney. Op beide reizen zijn specialisten en helpers aanwezig om de reizigers te verzorgen en te ondersteunen. Kenmerkend voor deze reizen is dat er zowel een gezamenlijk als een gescheiden vakantieaanbod is voor zorgbehoevenden en hun naasten.

Er zijn twee bestemmingen om uit te kiezen tijdens de kerstperiode en de jaarwisseling 2024/25: Bad Pyrmont met twee verschillende soorten accommodatie en Bad Bevensen.

De reizen worden begeleid door getrainde reisleiders die de senioren met raad en daad bijstaan en de vakantie veraangenamen met leuke sociale activiteiten. Het volledige programma van Caritas reizen 2024 voor het district Steinfurt is verkrijgbaar bij de Caritas verenigingen in het district Steinfurt en kan ook telefonisch besteld worden op 05971 862-312 of 05971 862-302. Inschrijven voor de reizen kan daar ook. Het programmaboekje kan ook worden gedownload van het internet op caritas-Rheine.de.