Nieuws

Nieuw creatief programma voor volwassenen in het museum

Hermann Stenner: Weißer Knabe, LM 1302, LWL-Museum für Kunst und Kultur, Münster. Foto Sabine Ahlbrand-Dornseiff

Op donderdag 18 januari start een nieuwe reeks evenementen in Bentlage Klooster, de “Creatieve Kloostermiddag”. Museum educator Alexandra Dolezych zal dit evenement vanaf nu elke maand organiseren. In het museum worden eerst geselecteerde werken uit de “Westfaalse Galerij” onder de loep genomen en samen worden enkele “geheimen” van de kunstenaars blootgelegd. Daarna kunnen de deelnemers hun observaties in het museumatelier in een rustige sfeer in praktijk brengen terwijl ze hun eigen creatieve ontwerpen maken. Voorkennis is niet vereist. De eerste sessie op 18 januari van 15.00 tot 17.00 uur gaat over het fenomeen licht in de schilderkunst. Je maakt je eigen lichtcomposities met pastelkrijt op neteldoek. Het effect van het licht en de helderheid van de kleuren worden versterkt met een speciale techniek die kunstenaars als Edgar Degas graag gebruikten. De andere data zijn 15 februari, 14 maart en 18 april en kunnen ook afzonderlijk worden bijgewoond. Deelname kost €8 per datum, dat is inclusief alle materiaalkosten. Om je aan te melden kun je bellen met het bezoekersbureau van de gemeentelijke musea op Rheine op 05971 939 711 of een e-mail sturen naar .