Nieuws

Zout – Verhalen over het witte goud van Rheine

Salzgewinnung im 16. Jahrhundert. Darstellung aus Georg Agricola: De res metallica, Stadt- und Bergbaumuseum Freiberg

Openbare rondleiding door Museum Falkenhof

In het Falkenhofmuseum kun je op dit moment ervaren hoe betekenisvolle documenten uit zes eeuwen vervlogen tijden doen herleven. De huidige speciale tentoonstelling “Zout. Verhalen van het witte goud uit Rheine” neemt bezoekers mee terug naar de tijd toen de zoutziederij in Rheine de inwoners van het Münsterland voorzag van het noodzakelijke zout. Tijdens een rondleiding op zondag 14 januari om 15.00 uur wordt aandacht besteed aan de mensen die van de zouthandel profiteerden en het zout met zware handenarbeid produceerden. Dit zijn de arbeiders, de aristocratische ondernemers die het bedrijf moderniseerden en de kanunniken van de abdij van Bentlage. In de 20e eeuw ontwikkelde zich ook een kuuroord in de zoutmijn en een fotograaf en een onderzoeker begonnen de geschiedenis van de zoutmijn te documenteren. Tijdens de rondleiding leer je de verhalen van deze mensen kennen en volg je tegelijkertijd een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de stad Rheine. De deelnameprijs is €5, het trefpunt is bij de kassa van het museum. Informatie: 05971 – 939 711.