Nieuws

Stagiairs van de stad Rheine collecteren voor de VDK

Rheine. Als een traditie die al tientallen jaren bestaat, namen alle stagiairs op Rheine deel aan de straatinzameling voor de Duitse Oorlogsgravencommissie (Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V.) aan het einde van 2023. De inzameling ging gepaard met een extra verkoop van wafels aan collega’s in het stadhuis, die zelfstandig was georganiseerd door de stagiairs. “Een geweldig idee dat laat zien hoe betrokken onze jonge medewerkers zijn,” zei Florentine Kühs-Sandmann (hoofd opleidingen). Penningmeester en eerste wethouder Mathias Krümpel bedankte hen samen met voorzitter Andre Brüggemann tijdens een korte bijeenkomst voor hun bijzondere en vrijwillige inzet.

De wafelverkoop bracht een aanzienlijk bedrag van €310,86 op. Samen met de straatcollecte werd een totaalbedrag van €924,76 opgehaald, een groot succes.

Wat veel mensen zich niet realiseren: De Volksbund verzorgt en onderhoudt niet alleen graven, maar is ook betrokken bij de herinneringscultuur, bevordert ontmoetingen en educatie voor jongeren bij de graven en adviseert – ook internationaal – over zaken die met oorlogsgravenzorg te maken hebben.