Nieuws

Is het hoogste waterniveau bereikt?

Die Emswwiesen am Bootshaus stehen inzwischen unter Wasser

Brandweer, politie en technische hulporganisatie in actie bij de Emsmühle

Rheine. De overstroming heeft misschien zijn hoogtepunt bereikt.

De trap naar de Ludgerusbrug.

Gisteren kon je het waterpeil onder de Nepomukbrug nog zien. Het was 4,80 meter…
…vandaag is het nauwelijks zichtbaar.

De technische hulporganisatie is met zwaar materieel uitgerukt naar de Emsmühle.

De Emsweiden staan onder water, delen van de Timmermanufer staan onder water. Wat gisteren duidelijk werd, leidde vandaag tot een grote operatie van politie, technische hulpdienst en brandweer. Het water was de kelder van de oude Emsmühle binnengedrongen. Hier werden verdere beschermende maatregelen genomen.

Delen van het terrein van de dierentuin staan momenteel ook onder water. Sommige paden en gebieden zijn ontoegankelijk. De verzorging van de dieren is gewaarborgd. De NaturZoo is nog steeds open. Er zijn echter beperkingen voor het bezoek aan de dierentuin.

#

.