Nieuws

Betrokkenheid bij mensen in nood staat centraal

Foto (v.l.): Kevin Löcke (Ehrenamtsbegleiter Suppenküche), Elisabeth Pelke (Vereisen ohne Koffer), Anja Rickert (Ehrenamtsbegleiterin Verreisen ohne Koffer), Anita Alhorn (Suppenküche), Elisabeth Segger (Suppenküche), Caroline Winkelmann (Ehrenamtsbegleiterin Caritas-Elisabethstift), Monika Elling (Caritas-Elisabethstift), Dieter Fühner (Caritas-Vorstand).

Caritas Rheine bedankt vrijwilligers voor hun jarenlange sociale en charitatieve inzet

Rheine.cpr. sociaal warenhuis Brauchbar & Co., voedselbank, stadsrecreatie of hospice zijn slechts enkele voorbeelden van de vele werkterreinen binnen Caritas Rheine waarbij veel mensen op vrijwillige basis betrokken zijn. De werkterreinen zijn divers en variëren van commissiewerk tot het verzorgen, begeleiden en ondersteunen van jongeren, kinderen, gezinnen, ouderen, mensen met een handicap, geesteszieken, mensen met een verslaving, mensen met een migratiegeschiedenis en eenzame, wanhopige mensen in verschillende levenssituaties tot het ondersteunen van de fulltime medewerkers van Caritas.

Voor veel vrijwilligers is vrijwilligerswerk zo vanzelfsprekend dat het deel uitmaakt van het dagelijks leven. Velen stellen zichzelf niet eens meer de vraag “waarom”. “Ik had tijd, ik ben lichamelijk gezond en ik wilde iets zinvols doen.” “Ik was in het verleden zelf iemand die hulp nodig had en zag een kans om dingen op kleine schaal te veranderen.” Deze en nog veel meer antwoorden krijg je als je de ongeveer 420 vrijwilligers van Caritas Rheine vraagt waarom ze vrijwilligerswerk doen. Elk jaar maakt Caritas Rheine van de gelegenheid gebruik om alle vrijwilligers die 10, 25 of meer jaar vrijwillig betrokken zijn bij sociaal en liefdadigheidswerk te bedanken tijdens een ceremonie. Dit jaar vond de ceremonie plaats in de gevelkamer van het Caritas-gebouw aan de Lingener Straße.Als onderdeel van deze ceremonie ontvingen vier Caritas-vrijwilligers een speciale onderscheiding als erkenning voor hun jarenlange inzet. In zijn welkomstwoord bedankte Caritas-bestuurslid Dieter Fühner alle vrijwilligers: “Jullie kennen de noden van de lokale bevolking en kunnen onmiddellijk en onbureaucratisch helpen,” benadrukte Fühner. Fühner noemde als voorbeeld de 365 dagen per jaar waarop de gaarkeuken open is. Of de verschillende vormen van ondersteuning in het verzorgingstehuis Caritas-Elisabethstift.De respectievelijke vrijwilligersbegeleiders van de diensten en voorzieningen stelden de vrijwilligers en hun verantwoordelijkheidsgebieden voor en overhandigden samen met Dieter Fühner de eretekens, een bos bloemen en een kleine attentie als dank.De volgende vrijwilligers werden geëerd voor hun jarenlange inzet.

In zilver gehuldigdvoor 10 jaar: Monika Elling (Caritas-Elisabethstift), Elisabeth Pelke (Verreisen ohne Koffer), Anita Alhorn (Suppenküche).

25 jaar geëerd: Elisabeth Segger (gaarkeuken)