Nieuws

EEN TWEEKOPPIGE AAP?

De Liszt-apen hebben nakomelingen gekregen. De tweeling is op 10 november geboren en wordt momenteel nog steeds rondgedragen door hun ouders en broers en zussen. Dit kan de indruk wekken dat onze Liszt-apen twee hoofden hebben.

De kleine aapjes met het opmerkelijke kapsel komen uitsluitend voor in een klein gebied in het noordwesten van Colombia en worden op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten van de IUCN als ernstig bedreigd gecategoriseerd. Europese dierentuinen werken samen bij het fokken van deze soort en de jonge dieren zijn belangrijk voor het European Endangered Species Programme (EEP). Het EEP voor de liszt-apen wordt geleid door de dierentuin van Bristol in Engeland.

De liszt-apen zijn ook populaire sponsordieren in onze dierentuin. Een sponsoring voor een liszt-aap of andere dieren is een prachtig kerstcadeau en kan eenvoudig online worden geregeld via onze ZooShop(shop.naturzoo.de/patenschaften/).

#naturzoo#Rheine#nakomelingen#lisztaffe#kerstcadeau