Nieuws

Stad neemt afscheid van museumdirecteur

Für die gute Zusammenarbeit bedankten sich die Stadt- und Museumsführerinnen bei Mechthild Beilmann Schöner (4.v.r)

Dr. Mechthild Beilmann-Schöner gaat na 30 jaar met pensioen

RheineNa drie decennia neemt dr. Mechthild Beilmann-Schöner aan het eind van het jaar afscheid als directeur van de gemeentelijke musea Rheine. Om haar te bedanken voor haar werk voor de stad Rheine en om afscheid van haar te nemen, werd op maandag een receptie gehouden in de Morriensaal van Museum Falkenhof.

Dr. Mechthild Beilmann-Schöner is de eerste fulltime directeur van de gemeentelijke musea Rheine. Tijdens haar ambtstermijn werden nieuwe museumlocaties toegevoegd aan het Falkenhof-terrein met het Bentlagesklooster, het Salzsiedehaus en het Josef-Winckler-Haus. Hierdoor kunnen de stedelijke musea nu een nog rijker cultureel en educatief programma aanbieden.

Burgemeester Dr. Peter Lüttmann en de directeur van de Museumstichting Rheine, Helmut Lechte, bedankten het museum voor zijn succesvolle werk en wensten het alle goeds voor de toekomst.

Burgemeester Dr. Peter Lüttmann:

https://youtu.be/EqTxZ5h4zM0

Helmut Lechte:

https://youtu.be/P_O-PiD1fqw

Dr. Mechthild Beilmamm-Schöner

Aan het einde van het officiële gedeelte van het evenement verrasten Marianne Probst en haar collega’s van de stadsgids de vertrekkende museumdirecteur met een korte toespraak:

https://youtu.be/imiLiW6YFMM