Nieuws

Vrijetijdszwembad Aqua Reni opent op 28 januari 2024

Beim Besuch der Delegation aus Bernburg im Oktober hatten wir die Gelegenheit, uns das neue Bad anzuschauen. Fotos: Gerd Cosse

” Rheiner Bäder is verheugd eindelijk de langverwachte openingsdatum voor het nieuwe Aqua Reni-recreatiebad te kunnen aankondigen. We openen ons Aqua Reni op zondag 28 januari 2024! Dan is het eindelijk zover en kunnen we de deuren openen om te gaan zwemmen. We willen alle zwemliefhebbers bedanken voor hun geduld,” aldus een opgetogen Dorothee Heckhuis, Managing Director van Rheiner Bäder, in een persbericht van Rheiner Bäder.

Tijdens de bouwperiode werd de klant, Rheiner Bäder GmbH, geconfronteerd met verschillende uitdagingen: vermoedelijke explosieven in de grond, de COVID-19 pandemie, verschillende knelpunten in de toelevering, vertragingen in de bouw en knelpunten in de personeelscapaciteit bij dienstverleners, evenals de energiecrisis. Bij de start van de bouw werden de totale kosten geraamd op ongeveer 21 miljoen euro; op dit moment bedragen de bouwkosten 24 miljoen euro. De kostenstijging ligt ver onder de landelijke bouwprijsstijging van ongeveer 52%. De extra kosten zijn het gevolg van de prijsstijgingen en de noodzakelijke verbeteringen.

“Na een totale bouwtijd van ongeveer drie jaar zal het zwembad Aqua Reni met de opening op zondag 28 januari 2024 een nieuw tijdperk inluiden voor alle zwemliefhebbers in Rheine en de regio”, zegt Dorothee Heckhuis, algemeen directeur van Rheiner Bäder, bij de aankondiging van de aanstaande opening. “Een bezoek aan Aqua Reni wordt een belevenis voor iedereen.”

Hoogtepunten van Aqua Reni

Aqua Reni heeft een totale wateroppervlakte van 2.204,5m2, waarvan 1.443m2 buiten en 761,5m2 binnen. In het nieuw gebouwde binnengedeelte kunnen gezinnen en kinderen zich uitleven in de gevarieerde waterspeeltuin met een “boerderij”-thema – de kleintjes kunnen er zelfs “vis vangen”. De twee glijbanen zijn iets heel speciaals, want hier kun je door verschillende selecteerbare themawerelden glijden: door de jungle, de ruimte of de oceaan. Maar ook watersportliefhebbers komen aan hun trekken: In de toekomst kun je baantjes trekken op zes banen van 25 meter. Op bepaalde tijden zal er op twee van deze banen een zwembaan zijn om baantjes te trekken. Sensatiezoekers kunnen in het sportbad springen vanaf de 3 meter hoge duiktoren of de 1 meter hoge duikplank. Bezoekers kunnen het zich ook gemakkelijk maken op de bubbelstoelen en massagestralen in het 30° warme pekel buitenbad. Het multifunctionele zwembad heeft ook massagestralen en nekdouches. Je kunt ook baantjes trekken in 16,66 meter water met variabele dieptes. Bezoekers kunnen ook genieten van vele andere opties en activiteiten in het water – binnen en buiten, het hele jaar door. De watertemperatuur in het grote zwembad ligt tussen 26° Celsius en 28° Celsius, in het bad voor niet-zwemmers rond 30-32° en in het kinderbad rond 32-33°. In een apart activiteitenbad worden in de toekomst verschillende cursussen aangeboden, van aquagym tot babyzwemmen. Deze cursussen worden aangeboden door clubs, instellingen en bedrijven. Geïnteresseerden kunnen hierover informatie krijgen bij de betreffende cursusorganisator. Alle zwembaden zijn uitgerust met hefvloeren zodat het gebruik van de zwembaden op elk moment flexibel kan worden aangepast aan de behoeften. Ook aan zwemverenigingen is gedacht. Vanaf een tribune kunnen belangstellenden de deelnemers aan wedstrijden aanmoedigen, bijvoorbeeld bij onderwaterrugby of andere zwemevenementen.

Er zijn collectieve en individuele kleedkamers en een kleedkamer voor gehandicapten beschikbaar voor bezoekers. De collectieve kleedkamers voor grotere groepen, zoals schoolklassen of kinderzwemlessen, zijn uitgerust met afsluitbare kluisjes, een enkele kleedkamer en omkleedtafels voor de jongere gasten.

Alle zwemmers moeten zich prettig voelen in het nieuwe Aqua Reni zwembad. Daarom zijn er veel voorzorgsmaatregelen genomen om het nieuwe overdekte zwembad zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor gasten met een handicap of beperking. Zo is er een rolstoeltoegankelijke toegang tot het natte gedeelte vanaf de kassa. Er is ook een hydraulisch hefzitje voor mensen met een beperking om in de zwembaden te komen.

“Onze Aqua Reni biedt niet alleen waterpret, maar ook een selectie aan cateringopties vanuit onze kiosk. Hier kun je kiezen uit knapperige frietjes, verfrissend ijs, snoep, verschillende koffiespecialiteiten en een verscheidenheid aan frisdranken,” vertelt Bernd Marschalck, hoofd van Aqua Reni. Onze kiosk heeft zitjes binnen en in de foyer voor verfrissingen. In de zomer kun je ook plaatsnemen in de aangrenzende buitenruimte.

Voor of na je bezoek aan ons recreatiebad is het ook de moeite waard om een kijkje te nemen in de Aqua Reni winkel. Hier bieden we een regelmatig wisselend assortiment zwemaccessoires, merchandising en andere artikelen om je zwemervaring te verbeteren.

Zwemtarieven

Tijdens het winterseizoen beginnen de tarieven bij €4,50 voor volwassenen voor 1,5 uur zwemplezier en in het weekend lopen ze op tot €10,00 voor het dagtarief. Voor het zomerseizoen geldt daarentegen alleen een dagprijs van €6,00 en €7,00 in het weekend. Er zijn ook kaarten met geldwaarde en jaar- en seizoenskaarten voor zwemmers. Vanaf begin 2024 kunnen toegangskaarten, kaarten met geldwaarde en speciale kaarten ook online worden gekocht in onze ticketshop – dit bespaart wachtrijen aan de kassa! Het is vooral de moeite waard voor energieklanten van Stadtwerke Rheine, omdat zij nog eens tien procent extra besparen op de aankoop van geldwaarde- en speciale tickets.

Dorothee Heckhuis is blij met de aanstaande heropening: “De voltooiing van het nieuwe zwembad is een mijlpaal voor Rheine. Het nieuwe zwembadconcept zal de zwemfaciliteiten in Rheine en de regio verbeteren en de regio zelf nog aantrekkelijker maken.” Ook Bernd Marschalck kijkt reikhalzend uit naar de opening: “Na de vele uitdagingen die gepaard gaan met zo’n complexe nieuwbouw, is ons team bijzonder verheugd om eindelijk het zwembad te kunnen openen!”

De opening eind januari is nog een paar weken verwijderd. In de tussentijd gaat de inbedrijfstellingsfase verder, waarin alles op de proef wordt gesteld. Daarna volgen proefdraaien, de eindschoonmaak en de laatste voorbereidingen voor de opening.

Met de opening van Aqua Reni wordt het overdekte zwembad Rheine aan de Hemelter Straße op 27 januari 2024 gesloten en worden de activiteiten stopgezet.

Meer actuele informatie is te vinden op www.kombibad-Rheine.de en vanaf begin 2024 ook op www.aqua-reni.de. Aan de nieuwe website van Aqua Reni wordt nog gewerkt.