Nieuws

Kranslegging en lezing “Een eerbetoon aan Oskar Schindler”.

Wie im vergangenen Jahr wird auch am Donnerstag wieder an der Neuenkirchener Straße ein Kranz niedergelegt.

Rheine. Ter herdenking van de Reichspogromnacht 85 jaar geleden op 9 november 1938, zal de stad Rheine op donderdag 9 november 2023 om 19:00 uur een kranslegging houden op de voormalige synagoge op de kruising van de Neuenkirchener Straße / Salzbergener Straße om alle Joodse burgers te herdenken die werden gedeporteerd en vermoord in de verschillende concentratiekampen in Europa. Na de kranslegging vindt om 19:30 uur de lezing “Een eerbetoon aan Oskar Schindler” door SPIEGEL-bestsellerauteur Tim Pröse plaats in de VHS in het Josef-Winckler-Zentrum. Alle burgers worden uitgenodigd om beide evenementen bij te wonen. Het is noodzakelijk om je voor de lezing aan te melden bij de VHS door te bellen naar (05971) 939-124!