Nieuws

Fakkelverhalen in de donkere stadsbibliotheek

Rheine. Als het ‘s avonds donker wordt en bijna alle lichten in de bibliotheek uitgaan, zijn de zaken meestal voorbij. Niet zo afgelopen vrijdag, want na sluitingstijd kwam de boel pas echt op gang!

70 dappere kinderen kwamen uitgerust met een zaklamp om een parcours af te leggen door de voormalige bouwmarkt. Ze gingen door het gebouw via de achteringang, langs skeletten, spinnenwebben en kruiptunnels. Het parcours leidde de kinderen van de voormalige bezorgruimte door het magazijn naar de bibliotheek. Nadat de wandeling hen ook kippenvel bezorgde tussen de planken, bereikten de kinderen de groene loper in de kinderwereld. Verwelkomd door het bibliotheekpersoneel was er nog een hoogtepunt: de vrijwillige voorlezers van de openbare bibliotheek lazen korte stukjes voor uit bekende en onbekende griezelige kinderboeken. Dit zorgde voor applaus van de kinderen en verraste hen natuurlijk tussendoor met de bijpassende geluidseffecten.

Na afloop konden de kinderen een portie vers bereide “griezelpopcorn” in het zwart, een certificaat voor bijzondere moed en een “spookje om mee naar huis te nemen” ophalen.

Foto: Stadsbibliotheek