Nieuws

Wat gebeurde er op 8 november 1944?

Rheine. De luchtaanval van 8 november 1944 was tot ongeveer twee jaar geleden vrij onbekend. Tijdens een evenement vorig jaar bleek dat er veel belangstelling was voor deze gebeurtenis. Daarom wordt deze informatieve bijeenkomst opnieuw gehouden, waarbij de resultaten worden gepresenteerd van historisch onderzoek dat tot ongeveer twee jaar geleden niet aan bod kwam in de herdenkingscultuur van onze stad.

Historicus André Schaper zal verslag doen van de resultaten van het onderzoek tot nu toe en Heinz Schulte zal een film presenteren die is gemaakt aan de hand van interviews met getuigen uit die tijd. Meer dan 90 slachtoffers vielen bij de luchtaanval op 8 november 1944, de meesten als gevolg van voltreffers op de spooronderdoorgang aan de Staelskottenweg. Het informatie-evenement vindt plaats op dinsdag 7 november 2023 om 17.30 uur in de eetzaal van Mitte 51, Mittelstraße 51, 48431 Rheine. Alle geïnteresseerde burgers zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Foto: privé