Nieuws

Clemens Schöpker ontvangt hoge onderscheiding

Clemens Schöpker wird für sein Engagement im Städtepartnerschaftsverein und besonders beim Jugendaustausch mit dem Bürgerpreis geehrt

De winnaars van de Burgerprijs 2023 zijn gekozen.

RheineDe jury rond burgemeester Dr. Peter Lüttmann heeft haar besluit genomen: De winnaars van de Burgerprijs van dit jaar zijn gekozen. De door de jury geselecteerde personen hebben zich op uitstekende wijze vrijwillig ingezet voor onze samenleving en voor Rheine.

De volgende personen zijn blij met de erkenning:

Margret Borkmann, onder andere voor haar vrijwilligerswerk in het Café “Oase” van de Caritasvereniging Rheine, voor haar inzet in de seniorenadviesraad van de stad Rheine en voor haar inzet in de Oekraïnehulp en in de campagne “Reizen zonder koffers”.

Lothar Schlutz, voor zijn jarenlange inzet in de vereniging Traumpfade e.V. ter ondersteuning van ernstig zieke kinderen en kinderen van Tsjernobyl en als initiatiefnemer van de actie “Vliegen voor kinderen” op vliegveld Eschendorf.

Clemens Schöpker, voor zijn vrijwillige inzet als jarenlange voorzitter van de stedenband (2014-2020) en zijn inzet op het gebied van jongerenuitwisseling.

De KjG St. Marien, die zich op verschillende manieren inzet voor kinder- en jeugdwerk in de parochie St. Marien in Eschendorf.

De burgerprijs wordt sinds 1998 uitgereikt aan burgers die zich in onze samenleving op een eervolle en voorbeeldige manier inzetten voor anderen. De jury bestaat uit de burgemeester, zijn plaatsvervangers en vertegenwoordigers van de raadsfracties.

De uitreiking van de burgerprijs vindt dit jaar plaats op 3 december.