Nieuws

Extra voorstellingen van de kindermatinee

Rheine. De kindermatinee is begonnen! En met uitverkochte plaatsen. Voor iedereen die geen kaartjes meer heeft, is er nu goed nieuws: in november en december zijn er extra voorstellingen in de kindermatinee-reeks.

Op zondag 19 november om 15.00 uur zijn de voorstellingen “Afzender onbekend” (4-6 jaar) en “Pop-up, piraat!” (7-10 jaar) opgevoerd in de Stadthalle Rheine.

In het toneelstuk “Afzender onbekend” wil Rita niets liever dan een brief ontvangen. Op een dag gebeurt het onverwachte: ze ontvangt voor het eerst een brief. Maar er staat geen afzender op. Samen met de postbusbediende Fitz gaat ze op zoek naar de “afzender onbekend”.

Tegelijkertijd presenteert de “Pop-up, Piraat!” fantastische vouwen en schitterende taalschatten voor kinderen van 7-10 jaar. Uit een grote oude overzeese koffer trekken piraat en tapir steeds nieuwe pop-up, papieren en kartonnen voorwerpen en vertellen verhalen van en met synoniemen, tongbrekers, gedichten, rap, brabbeltaal en nog veel meer.

Op zondag 17 december om 14.00 uur is er een speciaal kerstverhaal voor kinderen van 4 tot 6 jaar getiteld “Sophia en de geheime kerstman”: Sophia neemt zich voor om dit jaar een geheime kerstman te zien. Als ze hem op de avond van zijn vertrek verrast, neemt hij haar mee op een avontuurlijke reis naar het huis van de kerstelfen, hoog in het noorden. Maar er zit een addertje onder het gras; alleen wie een goede soep kookt voor de familie van een ontdekte elf, krijgt hem volgend jaar weer op bezoek.

Tickets voor de extra voorstellingen op 19 november en 17 december kunnen vanaf 28.10.2023 om 12.00 uur online worden gekocht op de homepage van de stad Rheine: www.Rheine.de/theater. Kaartjes kosten 5 euro (3,75 euro met een gezinspas).

Foto (Matthias Piket): Pop-up Piraat