Nieuws

Projectreis van de SaM’s naar Berlijn

Die SaMs auf dem Berliner Alexanderplatz.

RheineHalf oktobergingen de Rheiner SaMs – wat staat voor leerlingen als vermenigvuldigers – op projectreis naar Berlijn. Ze werden vergezeld door begeleiders van het drugscounsellingcentrum, de vereniging voor kinderbescherming en het bureau voor jeugdzorg Rheine.

De SaM’s volgen een tweejarige training. Deze training omvat zowel een basistraining als trainingen over specifieke onderwerpen zoals geweld en pesten, verslaving en drugs en seksualiteit. Met behulp van deze training worden de studenten verondersteld contactpersonen te zijn voor hun medeleerlingen over deze onderwerpen op hun scholen.

In Berlijn voerden ze nu in twee grote groepen projecttaken uit over de blokken met onderwerpen die ze hadden geleerd. Daarnaast maakte de groep een sightseeingtour langs de Reichstag, Brandenburger Tor, Sony Center en Potsdamer Platz en kregen ze een educatieve rondleiding van een uur door het monument van de Berlijnse Muur. Tijdens hun verblijf in Berlijn stond er ook een stadsrally op het programma en een hoogtepunt van de reis voor de SaM’s was een basketbalwedstrijd van Alba Berlin.