Nieuws

Baanbrekend initiatief voor de preventie van seksueel geweld

Jacob-Meyersohn-Wohnverbund und Taxi Schürmann setzen ein Zeichen für Sicherheit und Verantwortung. (v. l.) Serge Bischoff, Schulungsreferent Jacob-Meyersohn-Wohnverbund und Thorsten Sobiech, Inhaber von Taxi Schürmann.

Jacob-Meyersohn-Wohnverbund en Taxi Schürmann geven het voorbeeld voor veiligheid en verantwoordelijkheid

Rheine.In het kader van een baanbrekend initiatief om seksueel geweld te voorkomen, hebben de Jacob-Meyersohn-Wohnverbund en taxibedrijf Schürmann een belangrijke samenwerking aangekondigd. Het doel van de uitgebreide samenwerking is het geven van preventietraining aan de chauffeurs van het bedrijf om de veiligheid en het welzijn van passagiers en werknemers te blijven garanderen. Met deze samenwerking geeft de Jacob-Meyersohn-Wohnverbund, die zich inzet voor de begeleiding en ondersteuning van mensen met verschillende soorten handicaps, een duidelijk signaal af voor de bescherming tegen seksueel geweld op alle levensgebieden van de gebruikers van de diensten van de Wohnverbund – ook in het personenvervoer. De preventietrainingen zijn gericht op het sensibiliseren en trainen van de medewerkers met betrekking tot mogelijke risico’s en het juiste gedrag in delicate situaties.

Stefan Höge, manager van de woningbouwvereniging, en Serge Bischoff, opleidingsfunctionaris, benadrukken het belang van deze samenwerking: “We zijn blij met de samenwerking met het taxibedrijf Schürmann om een veilige ruimte te behouden voor alle passagiers en medewerkers. Onze preventietraining is niet alleen bedoeld om mensen bewust te maken van seksueel geweld, maar ook om ze te laten weten hoe ze op kritieke momenten moeten handelen. De jarenlange zeer goede samenwerking met het taxibedrijf zal hierdoor worden geïntensiveerd.” Taxibedrijf Schürmann, dat bekend staat om zijn jarenlange ervaring in de transportsector, heeft de samenwerking met de Jacob Meyersohn Wohnverbund verwelkomd als een belangrijke stap in de richting van meer veiligheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Thorsten Sobiech, eigenaar van Taxi Schürmann, legt uit: “De veiligheid van onze passagiers en onze medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. De samenwerking met de Jacob-Meyersohn-Wohnverbund stelt ons in staat om onze trainingsmaatregelen uit te breiden en ervoor te zorgen dat we altijd up-to-date zijn met betrekking tot de preventie van seksueel geweld.”

De preventietrainingen worden gegeven door professionals die zijn opgeleid in het werken met mensen met een handicap en in het bewustmaken van seksueel geweld. De trainingen zijn bedoeld om chauffeurs bewuster te maken van mogelijke gevaren, veiligheidsgerelateerde protocollen aan te leren en de communicatie met passagiers te verbeteren om een veilige en respectvolle rijomgeving te blijven garanderen.