Nieuws

Een miljoen sterren voor een eerlijkere wereld!

Eine Million Sterne leuchten im November bundesweit. In Rheine setzt die Caritas Rheine am 17. November ab 16.30 Uhr auf dem Marktplatz ein Zeichen der Hoffnung.

Op 17 november om 16.30 uur op het marktplein in Rheine/Kaarsen voor een kleine donatie

Rheine. Zoals elk jaar roept Caritas international, de hulporganisatie van de Duitse Caritas, ook in 2023 op tot de solidariteitscampagne “One Million Stars”. In heel Duitsland zetten Caritas-verenigingen met deze campagne een teken van hoop – voor mensen in nood hier en over de hele wereld. Caritas medewerkers en burgers zullen kaarsen aansteken en openbare plaatsen verlichten.

Caritas Rheine zal ook deelnemen aan deze actie en haar teken van hoop plaatsen op vrijdag 17 november 2023 om 16.30 uur op het marktplein in Rheine.

De kaarsen kunnen direct op 17 november op het marktplein worden gekocht of vooraf bij het informatiecentrum in het Caritas-huis aan de Lingener Straße 11 voor een symbolische donatie van 3 euro. De opbrengst van de campagne gaat naar Caritas International en naar vrijetijdsactiviteiten die worden aangeboden door het counselingcentrum voor mensen met een handicap.

Dit jaar staat de hulp van Caritas International in Tadzjikistan centraal. Duizenden kinderen en jongeren daar groeien op als wees of sociaal wezen in door de staat beheerde tehuizen die hen niet voorbereiden op het leven als volwassene. Als gevolg daarvan glijden veel voormalige kinderen af naar dakloosheid en criminaliteit. Donaties financieren beroepsvoorbereidende cursussen zoals computerwerk, het leren van vreemde talen, handvaardigheid en huishoudkunde. Door verschillende recreatieve activiteiten zoals teamsporten, excursies, muziek- of schrijfwedstrijden kunnen de jongeren hun talenten ontdekken en ontwikkelen en zelfvertrouwen krijgen.

De donaties die ten goede komen aan het begeleidingscentrum voor mensen met een handicap worden gebruikt voor een breed aanbod voor mensen met een handicap. Verschillende vrijetijds- en groepsaanbiedingen ontlasten familieleden en bieden de kans op een inclusieve, actieve en zelfbepaalde vrijetijdsbesteding. Dit zijn bijvoorbeeld daguitstapjes naar pretparken, concerten of sportevenementen.